Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 1 okt 2016

In een oogwenk je (lelijke) PlayStation 4 of Xbox One omtoveren tot retro NES

Vroeger was lang niet alles beter, maar het ontwerp van de NES wel. Tenminste, als je het ons vraagt. Wij vinden de PlayStation 4 en de Xbox One er niet per se prachtig uitzien namelijk. De inhoud is natuurlijk wél veel beter. Wij hebben nu een simpele manier om het beste van beide werelden te combineren.

Zo gepiept!

Laten we even een moment stilte inlassen om terug te denken aan de NES. Het legendarische apparaat van Nintendo heeft de harten van velen gestolen. Dat doet het apparaat trouwens nog steeds. Het was de eerste spelcomputer van Nintendo en kan zo als de voorloper van de Nintendo 64 worden gezien. Naast dat-ie een legendarische status heeft, is het apparaat ook gewoon tof. Het nostalgische uiterlijk staat gelijk aan genot.

Dat is bij de apparaten van Sony en Microsoft anders. Over smaak valt niet te twisten, dus het ligt er natuurlijk aan waar je voorkeur ligt. Wij vinden het retro apparaat van Nintendo simpelweg mooier. Het apparaat heeft meer identiteit. Maar ja, de prestaties van de NES vallen dan wel weer tegen, dus enkel voor het uiterlijk ga je ‘m niet aanschaffen. De kans is dan ook groot dat jij de PlayStation 4 of Xbox One in je kamer hebt staan. Jammer, maar helaas. Of toch niet.

Toch een NES

Wij hebben namelijk een manier gevonden waarmee jij je PlayStation of Xbox omtovert tot een prachtig NES-apparaat. Op Etsy vind je custom stickers. Deze stickers zijn speciaal voor de PlayStation 4 en Xbox One ontworpen. We zeiden het toch, met weinig moeite is jouw favoriete spelcomputer nu een stuk mooier. Ze kosten 18,36 euro exclusief verzendkosten. Helaas, worden ze enkel in de Verenigde Staten geleverd. Gelukkig hebben wij een manier voor je om ze toch naar Nederland te krijgen.

Ben je technisch? Dan kun je ook een eigen NES bouwen met een Raspberry Pi. Dat kost dan wel veel moeite. Je kunt ook gewoon wachten op de mini-NES waar Nintendo binnenkort mee komt.

Reageer op artikel:
In een oogwenk je (lelijke) PlayStation 4 of Xbox One omtoveren tot retro NES
Sluiten