Lenovo brengt rivalen samen met zijn ThinkPad-laptops

Lenovo gaat zijn nieuwe ThinkPad-modellen aanbieden met zowel Intel- als AMD Ryzen Pro-processoren. De nieuwe generatie ThinkPads bestaat uit drie verschillende modellen: de T-,X- en L-serie.

AMD is in de laptops vertegenwoordigd met de Ryzen Pro 4000 Mobile-chips. Deze chips maken deel uit van de Pro-versies die AMD eerder dit jaar aankondigde. De processoren van Intel zijn de tiende generatie van het bedrijf uit Santa Clara. Ze zijn gebaseerd op het zakelijke vPro-platform. Samen hebben de bedrijven een oligopolie in de markt voor PC-processoren. Intel heeft bijna 80 procent van de markt in handen, terwijl AMD het moet doen met ongeveer 20 procent. Daarom zijn beide bedrijven echte rivalen van elkaar.

Wat zijn de nieuwe features van de ThinkPads?

De ThinkPads zullen vooral op het gebied van internet hoge ogen scoren. Zo ondersteunen ze Wifi 6 en is het mogelijk om een ThinkPad met lte cat16-modem aan te schaffen als je gaat voor een T- of X Intel-model. Alle ThinkPads ondersteunen daarnaast wake-on-voice, waardoor je je laptop met je stem kan ontgrendelen.

Lenovo levert een grote variatie ThinkPads aan. Sommigen hebben een oledscherm, anderen weer een lcdscherm met uhd-resolutie.

Intel MWC 2020 niet aanwezig
Een foto van een Intel-chip tijdens MWC 2020 (Afbeelding: Jagadeesh NV/EPA)

Komt elke uitvoering met een AMD- en Intel-chip?

Hoewel veel modellen zowel in een AMD als Intel uitvoering komen, geldt dit niet voor alle modellen. Zo komt de omklapbare X13 Yoga wel met een Intel-chip, maar niet met een van AMD. Dat geldt ook voor het T15 model met een 15.6-inch scherm.

Ook moet de AMD-liefhebber iets meer geduld hebben. Waar de ThinkPads met Intel-chips al in mei uitkomen, zijn de AMD-modellen pas een maand later verkrijgbaar. De ThinkPads van Lenovo zijn verkrijgbaar voor een prijs vanaf 799 euro en lopen op tot 1149 euro.

Lenovo in de lift

Eerder deze maand werd bekend dat Lenovo voor het tiende jaar op rij winst heeft geboekt. Het Chinese techbedrijf is met een marktaandeel van bijna 25% wereldleider op het gebied van PC’s.

Reageer op artikel:
Lenovo brengt rivalen samen met zijn ThinkPad-laptops
Sluiten