Tech 11 jan 2019 Mark Hofman

Lenovo patentaanvraag onthult opvouwbaar OLED laptopscherm

Welke technologische ontwikkelingen je ook meerekent: opvouwbare schermen zijn zonder twijfel de toekomst. Of het nu gaat om verschillende patentaanvragen van Microsoft of de opvouwbare Galaxy Flex/Fold smartphone: veel fabrikanten en producenten zijn ermee bezig. Zo ook Lenovo, blijkt uit een patentaanvraag, die druk bezig is met een opvouwbaar OLED scherm voor laptops. Is het straks mogelijk om niet alleen je smartphone display, maar ook je laptopscherm door tweeën te vouwen? 

Lenovo bezig met opvouwbaar OLED scherm

Verschillende producten weten het zeker: opvouwbare schermen zijn de toekomst. Samsung is bijvoorbeeld al jaren bezig met een opvouwbare smartphone, welke op 20 februari onthult wordt, en Microsoft is er ook druk bezig met de innovatie. Ook tijdens CES 2019 kwam de ontwikkeling regelmatig voorbij en lijkt de innovatie dit jaar toch echt tot zijn recht te komen. Door een patentaanvraag, welke nu naar buiten komt, blijkt dat Lenovo dat ook doorheeft. De producent, lijkt, sinds 2017 al druk bezig te zijn met een opvouwbare OLED schermen voor laptops.

Lenovo opvouwbaar OLED Laptopscherm

“Het apparaat kan transformeren van een gesloten oriëntatie naar een open oriëntatie via de kromming van het vouwgebied.”

Grotere kijkhoek

Volgens het bedrijf zorgt deze technologie ervoor dat het laptop scherm een grotere kijkhoek heeft. Gebruikers van de laptop hebben 40 graden tot 50 graden binnen oogbereik. Daarnaast meldt Lenovo dat het mogelijk is om OLED technologie te ondersteunen met haar opvouwbare scherm.

Lenovo opvouwbaar OLED Laptopscherm

Uiteraard hebben we te maken met een patentaanvraag en kan het eindproduct er heel anders uit komen te zien. Lenovo zou overigens wel met een uniek apparaat kunnen komen wanneer het bedrijf deze opvouwbare laptop op de markt brengt. Wanneer hij precies komt en wat de prijs zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Lenovo patentaanvraag onthult opvouwbaar OLED laptopscherm
Sluiten