Lenovo Smart Clock onthuld: slimme wekker met Google Assistant

De kans is groot dat je geen wekker meer naast je bed hebt staan. Daar hebben we immers anno 2019 een smartphone voor. Het is een van de vele klassieke gadgets die zijn gesneuveld in de opkomst van de smartphone. Nu brengen Lenovo en Google de wekker terug. Maak kennis met de Lenovo Smart Clock.

Lenovo Smart Clock

De wekker, maar dan slim. Dat is het idee achter dit verrassende product. Dan hebben we het natuurlijk over Google Assistant, de slimme assistent van de zoekgigant die nog dit jaar in een miljard apparaten actief zal zijn. Alleen al de afgelopen dagen zagen we een afzuigkap, badkamerspiegel en toiletten met de assistent voorbij komen. Overal kun je straks tegen praten!

Klik hier voor alle andere onthullingen die gedaan zijn tijdens CES 2019, ‘s werelds grootste elektronicabeurs. Maar goed, terug naar de Smart Clock.

Lenovo Smart Clock Google Assistant

Het gaat om een vrij compacte gadget, zodat de rust in je slaapkamer niet verstoord wordt door een gigantisch scherm. De wekker heeft een 4-inch OPS scherm, waarvan de helderheid en kleurtemperatuur aangepast wordt op basis van de omgeving.

Zo wordt je niet ‘s nachts compleet verblind. Het scherm kan gedimd worden tot maar liefst 0.3 nits, en maakt je in de ochtend langzaam wakker door de zonsopkomst te simuleren.

Lenovo Smart Clock Google Assistant

Google Assistant, maar dan discreet

De focus ligt dus echt op het wekker-aspect, in plaats van Google Assistant overal in je gezicht te duwen. Het scherm is dan ook niet volgepropt met informatie, maar reageert discreet op jouw wensen. Je kunt je alarm instellen op je gedrag, of met de hand. Verschillende cards tonen informatie zoals je agenda, je treinreis en het weer.

Dankzij Google Assistant is de Lenovo Smart Clock bovendien verbonden met al je andere verbonden gadgets. Denk aan de Nest-camera die laat zien wie er voor de deur staat, of je speakers in de woonkamer waarop je alvast muziek aan kunt zetten via je slimme wekker.

Lenovo Smart Clock Google Assistant
De Smart Clock naast Lenovo’s Smart Display

Mooie bonus: er zit ook een USB-port op waarmee je ‘s nachts je smartphone kunt opladen. Scheelt ook weer een stopcontact. De Lenovo Smart Clock komt nog in de lente uit en heeft een opvallend prima prijskaartje van 80 dollar in Amerika. Over een Nederlandse lancering en/of prijzen is nog niks bekend.

Reageer op artikel:
Lenovo Smart Clock onthuld: slimme wekker met Google Assistant
Sluiten