Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 18 dec 2018

Lenovo: eerste Snapdragon 855 telefoon officieel met 12GB RAM

De verwachting was enige tijd dat OnePlus in 2019 als eerste producent de Snapdragon 855 chipset zou gebruiken in haar smartphone. Echter is die eer inmiddels al naar een andere fabrikant gegaan. We hebben het niet over Samsung of Xiaomi, maar het is Lenovo die de Snapdragon 855 als eerste toepast. De nieuwe Z5 Pro is voorzien van de chipset en komt ook nog eens met 12GB aan RAM. 

Snapdragon 855 in de Lenovo Z5 Pro

OnePlus zou naar verluidt als eerste producent de Snapdragon 855 toepassen in 2019, echter is die eer van de baan. Lenovo heeft haar gloednieuwe Z5 Pro aangekondigd, welke in januari 2019 gaat verschijnen. Het toestel beschikt echter niet alleen over de Snapdragon 855, maar ook over een gigantisch RAM geheugen. Het toestel is gewapend met 12GB aan RAM. Dit terwijl we nog aan het bijkomen zijn van de 10GB aan RAM in toestellen als de OnePlus 6T McLaren Edition.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’
McLaren Edition OnePlus 6T

Lenovo heeft haar nieuwe toestel aangekondigd met een releasedatum van 15 januari. Waar op dit moment het toestel alleen voor China is aangekondigd, verwachten we stiekem ook wel een release in Europa. Maar daar is op dit moment nog niets over bevestigd. Waar je in eerste instantie zou denken dat het eerste toestel met 12GB aan RAM en de Snapdragon 855 heel prijzig zou zijn, valt dat met de Z5 Pro hartstikke mee. Ga je voor het instapmodel, met 6GB aan RAM en 128GB opslagcapaciteit, dan ben je al rond de €390 kwijt. De prijs wordt met 12GB RAM en 512GB aan opslagcapaciteit wel wat duurder uiteraard. Voor deze variant ben je zo’n €640 lichter.

 

Overige specificaties

Wanneer je ervaring hebt met de reguliere versie van de huidige Z5 Pro, dus niet het GT model, weet je wat het design je te bieden heeft. Het toestel is voorzien van een, pittige, 95.06% screen to body ratio en een 6.4-inch display. De batterij is niets bijzonders, maar weet met 3350mAh gewoon de standaard aan te tikken. Op de achterkant van het toestel vindt je de vingerafdrukscanner, net als de 24MP en 16MP camera’s.

Lenovo is voor de Z5 Pro niet voor een “Hole Punch” notch gegaan, maar doet het met een druppel variant.

Reageer op artikel:
Lenovo: eerste Snapdragon 855 telefoon officieel met 12GB RAM
Sluiten