Lenovo werkt aan high-end gaming smartphone (die je binnenkort ziet!)

Het ziet ernaar uit dat Lenovo terugkeert naar de high-end smartphonemarkt met een telefoon waar gamers ontzettend blij van moeten worden. Het toestel krijgt waarschijnlijk de naam Legion Gaming Phone. Ook is er al een datum bekend wanneer het toestel onthuld wordt door de fabrikant.

Zoals het er nu naar uitziet wordt de Legion Gaming Phone op 22 juli in China onthuld. Eén van de meest belangrijke eigenschappen van een smartphone voor gamers is de processor. En het lijkt erop dat dat wel goedkomt. Onder de motorkap zit namelijk de dinsdag aangekondigde Qualcomm Snapdragon 865 Plus-chipset. Daarmee is de Legion Gaming Phone één van de eerste smartphones überhaupt die gebruikmaakt van de processor. Een ander toestel dat dit doen is de Asus ROG Phone III. Dat is eveneens een smartphone voor gamers, waar je dus ook mag rekenen op dikke specificaties.

Lenovo gaming smartphone
Gaming smartphone van Lenovo met Snapdragon 865 Plus. (Afbeelding: Weibo)

Lenovo introduceert nieuwe gaming smartphone

Naar verluidt wordt de Lenovo Legion Gaming Phone uitgerust met maar liefst 16 GB aan LPDDR5-werkgeheugen en 512 GB aan interne opslagruimte (UFS 3.1). Daarmee moet de Legion Gaming Phone ook meteen één van de eerste smartphones worden die 16 GB aan werkgeheugen bij zich draagt. Het oled-scherm moet beschikken over een full hd+-resolutie (2340 bij 1080 pixels), evenals een verversingssnelheid van 144 hertz.

Bovendien moet het toestel uitgerust worden met snelladen op 45 watt en een 64 megapixelcamera. In het oled-scherm zit tevens een vingerafdrukscanner verwerkt. Uit voorgaande lekken blijkt dat de Lenovo Legion Gaming Phone een opmerkelijke frontcamera krijgt, eentje die namelijk uit de zijkant schuift. Verder mogen we rekenen op stereospeakers die allebei naar voren gericht staan en natuurlijk een goed koelsysteem, zodat je telefoon niet te warm wordt tijdens die lange gamesessies.

Het gros van de specificaties scharen we op het moment van schrijven nog onder het kopje geruchten. Het duurt gelukkig nu niet lang meer voordat we zeker weten waar we aan toe zijn. Over een week of twee kondigt Lenovo het toestel aan.

Weibo

Reageer op artikel:
Lenovo werkt aan high-end gaming smartphone (die je binnenkort ziet!)
Sluiten