Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 1 mrt 2019

Lenovo teaset met 5G Z6 Pro voor het hyper video tijdperk

In de smartphonewereld is 5G dit jaar het ding waar behoorlijk wat smartphonemakers mee bezig zijn, maar al eerder was er natuurlijk de strijd om als eerste met een 5G toestel te komen. Lenovo was eind vorig jaar van mening dat zij de eerste zouden zijn, maar inmiddels zijn de eerste modellen al onthuld en daar zat helaas geen Lenovo toestel bij. Uiteraard zijn ze alsnog van plan om met een 5G smartphone te komen en onlangs teaseden ze daar dan ook mee tijdens het Mobile World Congress 2019. Het wordt de Lenovo Z6 Pro en deze zou ons inleiden in het tijdperk van de hyper video.

Hyper video de volgende logische stap met 5G

Tijdens de presentatie gaf Lenovo Phone vice president Edward Chang aan dat 4G smartphones aan het uitsterven zijn en dat 5G-internet de weg vrijmaakt voor zogenaamde hyper video toestellen. Het zou de volgende logische stap zijn in het rijtje van de “G’s”. 1G zou voor stemmen hebben gezorgd, terwijl 2G tekst met zich meebracht. 3G was weer goed voor de introductie van beelden en 4G zou ervoor gezorgd hebben dat we ook video’s kunnen versturen. Nu zijn we aangekomen bij 5G en dat zou volgens de man staan voor hyper video. Waar video’s met een 4G-verbinding verstuurd kunnen worden met een snelheid van 100MB tot 1GB per seconde, zou 5G zorgen voor snelheden van boven de 10GB per seconde.

Lenovo Z6 Pro
Screenshot: Notebook Italia

Lenovo Z6 Pro “beyond” vijf camera’s en 100 megapixel beelden

Hoewel Lenovo niet precies uitlegt wat ze bedoelen met hyper video’s, wordt wel duidelijk dat de Lenovo z6 Pro dit soort video’s zal kunnen opnemen. Chang verwijst naar de nieuwe Nokia 9 PureView met zijn vijf camera’s en een ongenoemde aankomende smartphone die 100 megapixel beelden zou kunnen opnemen. Hij geeft aan dat de nieuwe Lenovo hieraan voorbij zal gaan. Ook legt hij uit hoe Apple en andere bedrijven gefocust zijn op gestructureerd licht en ToF 3D technologieën, maar dat Lenovo de focus legt op hoe je een smartphone naar de wereld kan laten kijken zoals de mens dat doet.

Lenovo Z6 Pro
Screenschot: Notebook Italia

Onthulling in juni

Wat we daar precies van kunnen verwachten blijft nog even afwachten, maar mogelijk zal het toestel 8k resolutie video’s opnemen, stereoscopische VR beelden ondersteunen of iets doen met holografische opnames. Mogelijk kunnen we ook een soort high-bandwidth stereoscopisch display verwachten, maar op het moment blijft het eigenlijk nog gissen. In juni zou echter het verlossende woord komen, want dan zou de Lenovo Z6 Pro onthuld moeten worden. Lenovo heeft er echter een handje van om voor een officiële onthulling alvast wat te lekken, dus mogelijk weten we al eerder meer.

In ieder geval bijft de Nokia 9 PureView er toch indrukwekkend uitzien met zijn vijf camera’s en als je hem alvast van wat dichterbij wilt bekijken, hebben we een preview voor je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Venture Beat

Reageer op artikel:
Lenovo teaset met 5G Z6 Pro voor het hyper video tijdperk
Sluiten