Met deze lens tover je jouw DSLR tot 360-camera om

Het professionele leven van de fotograaf verandert constant. Een reden hiervoor zijn de nieuwe innovaties die de kop op steken. Zo is de komst van 360-graden camera’s de fotografiewereld voor altijd aan het veranderen. Dat gaat ook zeker het geval zijn met deze lens.

Met je DSLR 360-graden beelden schieten

Het probleem is namelijk nu dat je een 360 graden camera nodig hebt om die beelden te schieten. Dat is onhandig, aangezien de fotograaf al over een fotocamera beschikt. Waarom dan een tweede apparaat aanschaffen, puur om die 360-graden beelden te fotograferen?

Wat een voordelen!

Als dat door middel van een lens kan is dat natuurlijk vele malen handiger. Maar wij zijn tot nu toe geen lens tegengekomen die dit verschafte. Gelukkig is er nu de Sphere Pro. Deze lens belooft 360-graden beelden te schieten wanneer je ‘m horizontaal plaatst en 180-graden beelden als je ‘m verticaal plaatst. Het stitchen van je foto is verleden tijd.

Volgens Sphere zelf is dit de eerste lens die dit kan. Of dat waar is of niet, wij vinden dit écht een uitkomst. Jij kunt gewoon je DSLR of spiegelloze camera blijven gebruiken en deze lens erbij pakken. Dat scheelt je (hopelijk) geld én ruimte. Het enige mindere: de lens is voor nu enkel via Sphere te huren en niet te koop.

Binnenkort verkrijgbaar?

Het bedrijf geeft gelukkig zelf aan dat de lens wel in de verkoop gaat. Wanneer, dat weten we niet. Als we horen wanneer dat is laten we het je uiteraard weten. Voor nu nog even met 360-graden camera’s aan de gang dus. Met deze tips zit dat wel snor. Succes!

Reageer op artikel:
Met deze lens tover je jouw DSLR tot 360-camera om
Sluiten