Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 mrt 2019

Let op: je kan op Facebook gevonden worden via je telefoonnummer

Voor velen is privacy belangrijk. We zijn ons daar veel meer van bewust geworden. We schermen steeds beter onze profielen af en beschermen het via een tweestapsverificatie. Ook bij Facebook is het mogelijk om via een telefoonnummer er voor te zorgen dat kwaadwillenden niet zo heel erg makkelijk toegang krijgen tot je account. Maar Facebook zou Facebook niet zijn als ze die info weer gebruiken om een nieuw privacy-lek te vormen. En zo het geschiedde.

Facebook laat je mensen opzoeken via je telefoonnummer

De kans is groot dat je in Facebook enkel het telefoonnummer hebt gebruikt voor een tweestapsverificatie en niet voor iets anders. Dan is het gek om op te merken dat mensen je kunnen toevoegen op basis van dat telefoonnummer. Eerlijk is eerlijk, het kan al een tijdje, maar er werd niet heel erg opgelet. Totdat Techcrunch het ontdekte. Het gekke is dat je na het toevoegen van het telefoonnummer die informatie niet op privé kunt zetten. De enige mogelijkheid die Facebook je geeft is dat je het nummer enkel deelt met vrienden.

Facebook lek

Wie echter niet goed oplet, kan er voor zorgen dat hij via zijn of haar telefoonnummer door iedereen gevonden kan worden. Voor wie geen zin heeft in eventuele lekken, kan in zijn of haar profiel het nummer in elk geval beperken tot vrienden en vriendinnen. Ga daarvoor naar je instellingen, klik daar op de optie privacy en beperk de optie tot je vrienden. Hieronder een printscreen van hoe dat er uit ziet.

Facebook lek

Het is niet ideaal, maar op deze manier zorg je er wel voor dat het zoveelste lek vanuit Facebook enigszins beperkt wordt. Tegelijkertijd is het natuurlijk te gek voor woorden dat een manier om je account te beschermen op deze manier weer wordt gebruikt.

Wil je meer lezen over Facebook? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Let op: je kan op Facebook gevonden worden via je telefoonnummer
Sluiten