Lethal Weapon 5 in de maak: keert de originele cast terug?

De buddy-copfilm lijkt weer terug van weggeweest. Naast dat er onlangs een nieuwe Bad Boys film verscheen is er ook een andere franchise in het genre die weer een teken van leven vertoond heeft. Het gaat hier om Lethal Weapon, de actiereeks waarin Mel Gibson en Danny Glover de hoofdrol hadden.

Volgens The Hollywood Reporter heeft producer Dan Lin aangegeven dat Warner Bros. serieuze plannen heeft om tenminste één nieuwe Lethal Weapon te gaan maken.

Warner Bros. werkt aan Lethal Weapon 5

Lin geeft aan dat naast Mel Gibson en Danny Glover ook regisseur Dick Donner weer bij de reeks betrokken zal zijn:

”We proberen een laatste Lethal Weapon te maken. En Dick Donner keert terug. De oorspronkelijke cast keert terug…het is gewoon geweldig. Mel en Danny zijn er klaar voor, dus het is wachten op een script.”

Het is inmiddels alweer meer dan 20 jaar geleden dat de originele Lethal Weapon film verscheen. Deze kwam namelijk uit in 1998. Gezien het succes verschenen er drie vervolgen, die ook door Dick Donner geregisseerd werden. Ondanks dat de beste man in april alweer 90 jaar wordt staat hij er blijkbaar voor open om nog één keer als vanouds los te gaan.

Sneeuwstorm

Schrijver en regisseur Shane Black, die destijds de Lethal Weapon heeft opgezet, kwam enkele jaren geleden al met een idee voor een vijfde film. Deze zou zich afspelen tijdens de ergste sneeuwstorm die New York City ooit gezien heeft:

”Ik heb samen met mijn vriend Chuck een 62-pagina’s tellend opzetje geschreven voor een Lethal Weapon 5, waarvan ik dacht dat het een hele goede film kon worden. Het was een interessant [concept]. We zagen een oudere Riggs en Murtagh die het tijdens de ergste sneeuwstorm in de geschiedenis van de oostkust tegen een team van deskundige Blackwater-mannen uit Afghanistan moesten opnemen. En we hadden een jong personage dat hen eigenlijk tegenwerkte.”

Aldus Black. Of we dit idee ook in de nieuwe film gaan terugzien is nog maar de vraag. Het laatste nieuws rondom Lethal Weapon 5 (en andere films) kun je vinden in ons film-overzicht.

Reageer op artikel:
Lethal Weapon 5 in de maak: keert de originele cast terug?
Sluiten