Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 mei 2018

Let’s Go Pikachu is de eerste Pokémon-game voor de Nintendo Switch

De Nintendo Switch is nu meer dan een jaar op de markt. En na een goed eerste jaar, zijn we enorm benieuwd wat dit tweede jaar gaat brengen. Inmiddels weten we al dat er eind dit jaar een nieuwe Smash Bros.-game komt, want een belangrijke titel wordt. Maar nu is ook de eerste Pokémon-game aangekondigd. Het gaat om de games Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee, die later dit jaar uit moeten komen.

Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee voor de Nintendo Switch

Dit zijn overigens niet de nieuwe hoofddelen waar we zo op zitten te wachten. Die zullen pas in 2019 uitkomen, ook dat heeft Nintendo aangekondigd. In die nieuwe game zul je een traditioneel groot avontuur volgen, gym-leaders moeten verslaan en Pokémon moeten opvoeden. Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee zijn meer Pokémon Go-varianten voor de Nintendo Switch, maar dan met hier en daar wat interessante elementen.

In de bovenstaande trailer kun je al een goed beeld krijgen van wat de game te bieden heeft. Belangrijk is dat het vang-mechanic duidelijk geïnspireerd is op Pokémon Go. Zo moet je de Joy-con gaan gebruiken om een bal te gooien en kun je door goed te timen een betere gooi maken. De game geeft je ook de mogelijkheid om een vriend of vriendin uit te nodigen en het samen te spelen via een drop in, drop-out systeem. De Pokémon die je kunt vangen, zie je over de map rondlopen. Je zult dus niet eindeloos door het gras hoeven te lopen.

Meer gaming-nieuws?

En ontvang iedere ochtend het meest interessante technieuws over je favoriete games.
[revue_subscribe]

Pokémon Let's Go Pikachu

De game geeft je overigens de mogelijkheid om de 151 Pokémon uit de Kanto-regio te vangen, de regio waar het allemaal mee begon. Ook is het mogelijk om gevechten met andere trainers aan te gaan en kun je op die manier dus hopelijk je Pokémon levelen en beter maken. Tot slot heb je nog de mogelijkheid om je game te koppelen aan Pokémon Go om op die manier Pokémon uit te wisselen. En er komt een speciale Pokémon ball-accessoire, waarin je je favoriete Pokémon mee kunt nemen. De games komen op 16 november uit. Meer weten over de Nintendo Switch? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Let’s Go Pikachu is de eerste Pokémon-game voor de Nintendo Switch
Sluiten