Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 feb 2019

Bouw nog meer Mario-levels in Super Mario Maker 2

Terugkijkend op de Wii U was dat een spelcomputer met hier en daar een goed idee, maar uiteindelijk een uitwerking die niet geslaagd was. Wat dat betreft heeft de Nintendo Switch het van het begin af aan een stuk beter gedaan. Mocht je de Wii U hebben gemist, dan zijn inmiddels heel wat games voor die spelcomputer overgezet naar de Switch. Eén belangrijke titel ontbreekt nog: Super Mario Maker. En die zal ook nooit komen. In plaats daarvan heeft Nintendo tijdens zijn meest recente Nintendo Direct het vervolg aangekondigd in de vorm van Super Mario Maker 2.

Super Mario Maker 2 komt er aan

En lang hoeven we er niet op te wachten. Super Mario Maker 2 verschijnt namelijk al in juni en is dan uiteraard exclusief verkrijgbaar op de Nintendo Switch. Het idee van Super Mario Maker 2 is eigenlijk identiek aan dat van het eerste deel. Als speler krijg je een berg aan tools tot je beschikking en daarmee kun je naar eigen inzien je eigen Mario-levels maken.

Daarbij heb je de optie om gebruik te maken van de klassieke tools zoals je die kent van de games die op de NES en SNES zijn verschenen, maar kun je ook gebruik maken van voorwerpen uit de meer modernere games. Naast het feit dat je ze kunt maken voor jezelf, is het ook mogelijk om de levels met de rest van de wereld te delen. Op die manier kun jij dus ook levels van echt goede bouwers in huis halen en kun je oneindig spelen.

Super Mario Maker 2

Ten op zichte van het origineel lijkt Super Mario Maker 2 vooral meer tools te bieden en is het wellicht iets gebruiksvriendelijker gemaakt, maar het principe blijft hetzelfde. Maar nu dus op de Switch, waardoor je de levels altijd en overal kunt spelen en bouwen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Bouw nog meer Mario-levels in Super Mario Maker 2
Sluiten