Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 14 jun 2018

LeveTop: cilindrische drone volgt je overal

De meeste drones zijn platte dingen die door de lucht vliegen, maar af en toe komt er een drone voorbij die er net wat anders uitziet. De LeveTop is daar een goed voorbeeld van met zijn cilindrische vorm en als hij voorbij zoeft denk je zelfs even dat er een mok of thermoskan langs vloog.

Stabieler door cilindrische vorm

De cilindrische vorm geeft de LeveTop een bijzonder uiterlijk, maar dat is niet de enige reden voor het design. LeveTop oprichter Longway Wang vertelt in een gesprek met Forbes dat de vorm van de drone ervoor zorgt dat het apparaat wat stabieler vliegt. Ook is de drone dankzij de bijzondere vorm makkelijker mee te nemen en minder kwetsbaar dan de standaard drone.

Slimme drone volgt je automatisch

Als we het promotiefilmpje mogen geloven is de drone briljant voor het maken van actie filmpjes. Je kunt hem namelijk zo instellen dat hij je altijd in het frame houdt, terwijl je bijvoorbeeld bezig bent met een spannende ontsnappingspoging of gewoon even je hardloop kunsten wilt laten zien. Hiervoor moet je wel je smartphone koppelen aan het apparaat, zodat hij je GPS locatie kan volgen.

LeveTop drone

Twintig minuten vliegtijd

Gelukkig hoef je maar 20 minuten rennen, want dan is de batterij weer leeg en moet de LeveTop weer even opladen. Hij heeft een topsnelheid van 53 km per uur en kan tot 100 meter boven de grond vliegen. Om actieshots te maken is het cilindrische apparaat uitgerust met een 1080p camera met 4µm pixels. Hiermee kun je zowel video’s als foto’s maken om jezelf te vereeuwigen.

Bestellen via Indiegogo

Als je er klaar voor bent om jezelf in actie te zien, kun je de Levetop drone via Indiegogo bestellen voor 151 euro. Uiteraard moet je wel altijd oppassen met crowdfunding campagnes, aangezien het product in sommige gevallen nooit daadwerkelijk wordt geproduceerd.

Niet alleen voor in de lucht bestaan er drones, maar ook onder water kunnen de apparaatjes ingezet worden om mooie beelden te maken. Zo kun je bijvoorbeeld het leven onder water ontdekken met de Navatics MITO drone.

Digital Trends

Reageer op artikel:
LeveTop: cilindrische drone volgt je overal
Sluiten