Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 10 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Lexar introduceert eerste 1TB SD kaart ter wereld

Zo’n vijftien jaar nadat Lexar met de eerste 1GB SD kaart ter wereld kwam, bereikt de producent een nieuwe mijlpaal. Tijdens CES 2019 heeft het bedrijf ons inzicht gegeven in de toekomst van de SD kaart en lanceert een nieuwe variant. Eentje met maar lieft 1TB aan opslagcapaciteit. 

Lexar stopt 1TB in SD kaart

Lexar heeft tijdens CES 2019 haar gloednieuwe Professional 633x SD kaart aangekondigd. De producent, welke vijftien jaar geleden als eerste ter wereld de 1GB variant op de markt bracht, bereik hiermee een nieuwe mijlpaal. We hebben namelijk te maken met de eerste SD kaart ter wereld, die 1TB aan opslaggeheugen met zich meedraagt.

Lexar SD kaart 1TB

De nieuwe Professional 633x is geen UHS-II model, maar nog een UHS-I variant. Echter haalt de 633x, met 95 MB/s (Class 10), het beste uit dit model. Dat zou, in theorie, snel genoeg moeten zijn om 4K video (class V30) te verplaatsen. Hetzelfde geldt voor een lange rij aan RAW foto’s.

Gemiste kans voor SanDisk

Waar Lexar er nu met de eer vandoor gaat, lekker dit in eerste instantie niet zo te zijn. Tijdens Photokina 2016 kondigde SanDisk ook al een 1TB SDXC kaart aan, maar deze werd nooit commercieel. Hierdoor gaf SanDisk vrij spel aan Lexar, die optimaal gebruik gemaakt heeft van de ontwikkelingen. Niet slecht voor een bedrijf waarbij de stekker eruit getrokken is door moeder bedrijf Micron. Lexar werd verkocht aan het Chinese Longsys, die vorig jaar nieuw leven inblies in de ontwikkelaar.

Lexar SD kaart 1TB

De markt rondom SD kaarten beweegt zich ongelooflijk snel. Lexar’s Joey Lopez kondigt de nieuwe SD kaart aan met veel trots, zeker wanneer hij naar het verleden kijkt.

Mocht de markt zich op deze manier blijven bewegen, dan hebben komt Lexar in 2034 met de aankondiging met ‘s werelds eerste 1-petabyte kaart. Zou toch mooi zijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lexar introduceert eerste 1TB SD kaart ter wereld
Sluiten