Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 3 dec 2018

Lexus komt met een dik nieuw jacht

Als je aan Lexus denkt, dan is de kans groot dat de gedachten uitgaan naar de auto’s van het bedrijf. Maar ze doen meer dan het brengen van dikke wagens op de weg. Zo hebben ze in het verleden al heel wat mooie boten geproduceerd. En in 2019 komt daar een prachtig nieuw jacht bij. Het gaat om het Lexus Sport Yacht Concept. Volgens de maker valt het jacht in de L-finesse design lijn, waar eerder de auto’s LS sedan, LX SUV en de LC coupe ook onder vielen.

Het Lexus Sport Yacht Concept

De Lexus Sport Yacht Concept is een jacht met drie cabines, waar zes mensen in kunnen gaan slapen, mocht je echt een lange tocht er mee willen maken. Het lijkt ons echter meer iets om een dagje volledig mee los te gaan. Bij het aanschaffen van de boot kun je kiezen uit een Volvo IPS 1200 of een Volvo IPS 1350 marine motor, waarmee je hoge snelheden kunt halen. Hij wordt overigens gemaakt in het Amerikaanse Wisconsin, dus als je hem in Nederland wilt hebben, dan zul je waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten voor het vervoer. Sowieso lijkt het ons een duur jacht te gaan worden, want er worden er maar tussen de zes en acht exemplaren gemaakt. Een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Lexus

De boot is overigens het resultaat van een concept-idee dat in januari van dit jaar werd gepresenteerd en in de prijzen viel. En zodoende werd besloten om het concept over te zetten naar een echt jacht. Daarbij draait het om luxe en gebruiksgemak via de verschillende gadgets. Het idee is dat je met de Lexus Sport Yacht Concept een echte droomboot in huis haalt. En als je naar de plaatjes kijkt, is dat gelukt.

Lexus
Lexus

Meer inspiratie op het gebied van een jacht? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Lexus komt met een dik nieuw jacht
Sluiten