Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 23 okt 2019

Lexus’ elektrische concept car is knettergek op alle fronten

Lexus introduceert volgende maand zijn eerste elektrische auto. Wat er precies in het voertuig te vinden is zien we tegen die tijd, maar de fabrikant gooit de verwachtingen al een beetje omhoog. Tijdens de Tokyo Motor Show onthulde Lexus een elektrische concept car, dat simpelweg knettergek te noemen is op alle fronten.

De LF-30 Electrified, zoals het concept genoemd wordt, is voorzien van alles wat jij je maar kan bedenken. Van een futuristisch uiterlijk tot aan besturing met gebaren, zelfrijdende technologie, motoren in de wielen en drones: ze zijn allemaal van de partij.

Lexus LF-30 Electrified: toekomst van de elektrische auto?

De Lexus LF-30 Electrified concept car is qua ontwerp zo futuristisch als mogelijk is. Het is een coupe met een flink agressief uiterlijk, grote wielen en een aparte vorm. Alles schreeuwt elektrisch, duurzaam en de toekomst van voertuigen. Maar wanneer je aan de binnenkant van de auto kijkt, begint de gekkigheid pas echt. De bestuurders kant komt rechtstreeks uit een Star Trek aflevering zetten en is volledig voorzien van displays. De bijrijder is overigens voorzien van net zulke futuristische displays en beschikt dus over een geheel eigen cockpit. Mensen die het ongenoegen hebben om op de achterbank te zitten hebben overigens ook weinig te klagen. Volgens Lexus zijn deze stoelen voorzien van kunstmatige spier-technologieën, waarmee de stoelen 100% perfect zullen zitten.

Lexus elektrische concept car
Achterbank van de Lexus LF-30 Electrified (Bron: Lexus)

Het raam van de Lexus LF-30 Electrified loopt vanaf de voorkant helemaal door naar de achterkant. Op dit raam, dat tevens ook een display is, kunnen passagiers voorzien worden van verschillende informatie. Zo wordt de sterrenhemel geprojecteerd (inclusief beschrijving van de sterren), zijn video’s te bekijken en is het mogelijk om te navigeren. Dit alles valt, volgens Lexus, onder de naam SkyGate. En SkyGate is, hoe kan het ook anders, ook volledig met de stem te besturen.

Oh, en de ramen zijn overigens ook volledig in te stellen naar wens. Dan hebben we het niet over hoever het raam openstaat, maar over hoe sterk het raam blindeert. Het is dus mogelijk om jezelf volledig van de buitenwereld af te sluiten of juist te genieten van de omgeving waarin je rijdt.

Lexus elektrische concept car
Cockpit van de Lexus Concept Car (Bron: Lexus)

Kortom: qua ontwerp is de auto ontzettend leip. Maar wacht maar tot je de technologie in deze auto onder ogen ziet.

Futuristische technologieën

De elektrische concept car van Lexus is uiteraard ook voorzien van flink wat technologieën. Deze gaan van nuttig, naar minder nuttig en weer terug. Zo zit in ieder wiel een motor bevestigd, waarmee de auto uiterst dynamisch over het wegdek rijdt, maar daar blijft het niet bij. Lexus heeft de auto voorzien van iets dat de naam “Posture Control” draagt. Het gaat om een technologie die ervoor zorgt dat de output van iedere motor constant in de gaten gehouden wordt, om deze zo dynamisch mogelijk te laten rijden.

Lexus elektrische concept car
Lexus LF-30 Electrified (Bron: Lexus)

De LF-30 Electrified zou een accu hebben van 110kWh (10kWh meer dan een Tesla) en zou zo’n 500 kilometer op een volledige lading moeten rijden. Qua snelheid schiet de LF-30 van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 3.8 seconde en beschikt het over zo’n 536PK.

Oh, ja! De auto komt overigens met een eigen drone, die van alles naar je nieuwe Lexus kan dragen. Van koffers tot aan boodschappentassen: het vliegt direct je achterbak in. Is dat niet werelds?

GIF: Lexus

Maar goed. Een concept car blijft een concept car. Maar we krijgen het er stiekem wel een beetje warm van.

Reageer op artikel:
Lexus’ elektrische concept car is knettergek op alle fronten
Sluiten