Lexus ontwerpt spacy voertuigen om mee over de maan te crossen

Ondanks dat Elon Musk Tesla‘s de ruimte in schiet, zijn er aangepaste vervoersmiddelen nodig in de ruimte door het gebrek aan zwaartekracht. Toyota Corporation’s Lexus heeft hier een aantal spacy concepten voor ontwikkeld.

Lexus heeft nu de verschillende concepten van vervoersmiddelen voor op de maan gepresenteerd. Tot nu toe zijn het slechts theoretische projecten, maar de futuristische ontwerpen zijn zeker opmerkelijk.

Lexus’ spacy motor voor in de ruimte

De ontwerpen van de futuristische vervoersmiddelen zijn bedoeld voor de Lunar Design Portfolio van Document Journal. Deze laatste is een tijdschrift waarin kunst, design en mode centraal staat. De voertuigen zijn dus niet direct bedoeld om voor te leggen aan Elon Musk, maar wellicht dat we ze later wel terug kunnen zien in films of games. Musk heeft zelf trouwens al genoeg buitenaardse ontwerpen bedacht en ook geproduceerd.

Lexus maan ruimtevoertuig
Lexus Zero Gravity door K. Dujardin (Bron: Lexus)

Het meest belangrijke ontwerp heet de ”Lexus Zero Gravity”. Dit is een soort ruimtemotor die op de een of andere manier blijft zweven boven de maan. Een soort hoverbike dus. De Zero Gravity motor moet een maximale snelheid van 500 kilometer per uur kunnen behalen en zich zo soepel maar snel over het ruige maanlandschap kunnen bewegen. Dit voertuig maakt gebruik van magnetische krachten om te blijven zweven.

Marslanding ook in trek

Dit voertuig is uiteraard slechts een concept. Er wordt immers nog hard gewerkt aan de volgende maanlanding. Al staat een landing op de Mars ook op de agenda voor veel partijen. Niet alleen SpaceX wil tripjes naar de Rode Planeet gaan maken, maar ook wereldmachten China, Rusland en NASA hebben hun pijlen (of ruimteschepen) gericht op de Mars.

Mars NASA
Mars (Bron: NASA)

Naast voertuigen voor in de ruimte wordt er ook al nagedacht over het wonen op een andere planeet. En wie weet er nou meer van interieur en veel gemak op weinig vierkante meters dan de Zweedse meubelgigant IKEA? Die ontwierp onlangs een praktisch interieur voor potentiële tiny houses op Mars. Check hier hoe dat er uit ziet.

Reageer op artikel:
Lexus ontwerpt spacy voertuigen om mee over de maan te crossen
Sluiten