Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 jan 2019

LG onthult toekomst van OLED met 88-inch 8K televisie en meer

De Consumer Electronics Show is niet echt van start gegaan zonder baanbrekende televisies. Gelukkig trapte Samsung gisteren af met een bizarre modulaire televisie, waar je hier meer over kunt lezen. Nu is LG aan de beurt, en hoe! LG Display heeft een 88-inch 8K OLED-scherm onthuld.

LG onthult de toekomst van televisies

Het nieuwe paneel maakt gebruik van de Crystal Sound-technologie die het bedrijf in 2017 onthulde. De Koreaanse fabrikant belooft 3.2.2-channel Dolby Atmos geluid, ondanks de flinterdunne schermranden.

Hoe dat kan? De audio wordt door het schermpaneel zelf geproduceerd, waardoor je geen losse speakers nodig hebt. LG heeft helaas nog geen plannen voor een consumentenproduct onthuld, maar dit is wel de kant die LG’s toekomstplannen opgaan.

LG Display unveils an 88-inch 8K OLED

Naast het haarscherpe 65-inch 8K OLED-scherm demonstreert het merk ook een nieuw 65-inch 4K OLED-paneel voor fans van actiefilms, sport en gaming. LG belooft namelijk een responstijd van slechts 3.5ms. Op dat vlak is de televisie de snelste, zo claimt de fabrikant. Blur moet verleden tijd worden, ook tijdens het spelen van je favoriete game.

Innovatieve schermtechnologie

Verder pronkt LG vooral met zijn technologische innovatie. Denk aan een 12.3-inch transparante OLED, en een 27-inch Neo Art concept-scherm geeft je een draagbare USB-C monitor. Ook heeft de fabrikant een 27-inch 4K monitor met bizar dunne schermranden onthuld. 0.11-inch dik aan alle kanten, om precies te zijn.

Daarvoor maakt de fabrikant gebruik van zijn nieuwe Oxide-backpanel. Hetzelfde geldt voor een 13.3-inch 4K scherm met een energieverbruik van slechts 2.8W, ideaal voor laptops.

LG Display unveils an 88-inch 8K OLED

Een ding moge duidelijk zijn: LG zet interessante stappen op het gebied van schermtechnologie. Wanneer al deze innovatie zijn weg zal vinden naar producten die jij en ik kunnen kopen, blijft helaas voorlopig onduidelijk.

Reageer op artikel:
LG onthult toekomst van OLED met 88-inch 8K televisie en meer
Sluiten