Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 jan 2018

Nieuwe robots LG helpen je in supermarkt, hotel en op vliegveld

Elk jaar vindt de Consumer Electronics Show plaats, oftewel CES. Het is de grootste techbeurs ter wereld. Alle grote techbedrijven zijn van de partij, met hun nieuwste gadgets. Je kunt nieuwe smartphones, auto’s, computers en zelfs robots verwachten. In ons speciale dossier verzamelen we alle onthullingen voor je. De beurs gaat officieel pas over enkele dagen van start, maar techgiganten zijn al begonnen met het feest. Ook LG.

LG onthult nieuwe serie robots

De Koreaanse fabrikant onthulde vorig jaar een breed scala aan robots. Het bedrijf zag in 2017 zijn marktaandeel op het gebied van smartphones slinken, en investeert mede daarom in nieuwe markten. Maak kennis met de nieuwe robot-serie van LG, genaamd CLOi. Drie nieuwe modellen zijn onthuld: Serving Robot, Porter Robot en Shopping Cart Robot. De namen verraden het al: dit zijn robots die overal ter wereld in commerciële situaties ingezet kunnen gaan worden.

LG CLoi Robot

Eerder onthulde LG al de Airport Guide Robot, die toeristen bijvoorbeeld vertelt waar ze heen moeten voor hun vliegtuig. LG’s Serving Robot kan ober spelen in hotels, luchthavens en misschien zelfs restaurants. Hij heeft een dienblad dat gebalanceerd eten en drinken rond kan brengen. Misschien niet zo persoonlijk als een echte ober, maar wel efficiënt. Daarnaast kan de ludieke robot ook andere items met zich meebrengen, zoals handdoeken in hotels (zie bovenstaande foto).

De toekomst nadert rapper dan je denkt.

Ober, receptionist en supermarktmedewerker

Porter Robots moet wachttijden in hotels drastisch reduceren. Hij kan razendsnel simpele check-ins en check-outs faciliteren, inclusief betalingen. Daarnaast brengt de Porter Robot gerust je koffer naar je hotelkamer. De derde robot van LG is de toekomst van luxe supermarkten. Althans, als het aan de Koreaanse fabrikant ligt. De Shopping Cart Robot heeft een ingebouwde barcode-scanner om prijzen te checken, en een schermpje waarop consumenten hun boodschappenlijstje kunnen zien.

De robot lijkt daarin op de eerder onthulde Airport Guide Robot: hij helpt klanten met het vinden van de juiste producten. Echt een soort aanspreekpunt, zodat de vakkenvullers gewoon lekker kunnen vakken vullen. Althans, tot zij ook vervangen worden door een volgende serie aan robots.

Verder is er nog weinig bekend over de nieuwe CLOi robots. We zijn bijvoorbeeld benieuwd hoeveel ze gaan kosten, en wanneer ze echt ingezet gaan worden. Daarover horen we komende dagen ongetwijfeld meer! Check hier het andere belangrijke nieuws van CES 2018. De toekomst nadert rapper dan je denkt.

 

 

Reageer op artikel:
Nieuwe robots LG helpen je in supermarkt, hotel en op vliegveld
Sluiten