Mark Hofman
Mark Hofman Home 31 dec 2020

LG Display komt tijdens CES 2021 met de “onzichtbare” televisie

De Consumer Electronics Show, dat bekend staat als de CES, gaat binnenkort weer van start. In de tweede week van januari laten bedrijven zien wat ze voor het komende jaar, en de verre toekomst, allemaal in petto hebben. Zo ook de mensen van LG Display.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf is namelijk van plan om een onzichtbare televisie te laten zien. Eentje die je niet alleen in de slaapkamer gebruikt, maar overal om ons heen geplaatst kunnen worden. In je favoriete restaurant, de supermarkt en bij het station bijvoorbeeld.

De onzichtbare televisie van LG Display

CES is niet alleen de plek voor bedrijven om de producten voor het komende jaar te laten zien, maar ook om alle knotsgekke toekomst plannen te tonen. Iets dat LG Display dus dit jaar ook gaat doen door middel van de “onzichtbare televisie”. Ondanks het feit dat we dit jaar niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij CES 2021, krijgen we daar uiteraard wel een demo van. Wat we precies kunnen verwachten is op dit moment natuurlijk nog niet bekend, al komt het bedrijf al wel met een kleine indicatie.

De onzichtbare televisie is een concept van LG Display dat de naam Smart Bed heeft gekregen. Het gaat om een 55-inch televisie waar je doorheen kunt kijken. Nu zijn er al meerdere transparante televisies aangekondigd, maar deze lijkt er nog een schepje bovenop te doen. De televisie is namelijk volledig doorzichtig en kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Zo kunnen de televisies gebruikt worden in restaurants, waardoor je dus tegelijkertijd informatie kan krijgen over je gerechten terwijl een chef voor je neus het eten klaarmaakt. Of tijdens een rit in de metro zou het met dit scherm mogelijk kunnen zijn om direct de kaart of vertrektijden te bekijken. Daarnaast kan de televisie natuurlijk gebruikt worden voor het gebruik van smart homes of zelfs voor autonome auto’s.

LG Display onzichtbare televisie
Lekker in de metro (Afbeelding: LG Display)

Ondanks het feit dat het om een concept gaat houdt LG Display het op dit moment wel realistisch. De “onzichtbare” televisie zou namelijk zomaar eens werkelijkheid kunnen worden. Het beeldscherm van het concept is namelijk niet 100%, wat met de huidige technologie een uiterst onrealistische verwachting zou zijn. Het scherm van de televisie die tijdens CES 2021 getoond wordt heeft een transparantie van 40%.

CES 2021

Zoals gezegd is de Consumer Electronics Show dé plek voor bedrijven om de mogelijkheden te tonen. De bedrijven komen voornamelijk met producten die we het komende jaar te zien krijgen, maar doen er vaak ook een schepje bovenop. Zo onthulde Sony vorig jaar opeens een auto in de vorm van de Vision S. Het ging om een concept dat in eerste instantie niet eens het daglicht zou zien. Toch was de hype tijdens CES 2020 zo groot, dat het bedrijf toch bezig is om de auto op de markt te krijgen. Oh, en wat dacht je trouwens van de eerste vliegende auto van Hyundai en Uber?

LG Display kan er overigens ook wat van. In de afgelopen jaren wist het bedrijf namelijk de show te stelen met dit product. 

Reageer op artikel:
LG Display komt tijdens CES 2021 met de “onzichtbare” televisie
Sluiten