LG dit jaar niet aanwezig op MWC vanwege coronavirus

De mobiele afdeling van LG heeft besloten om dit jaar niet naar het Mobile World Congress te gaan. Het bedrijf maakt vandaag bekend dat dit te maken heeft met het coronavirus.

Het virus, afkomstig uit China, heeft overigens meer bedrijven in zijn greep. Naast LG is er ook sprake dat ZTE zich terugtrekt van het gigantische congres voor smartphones. Eerder werd al bekend dat Google zijn vestigingen in China sluit vanwege het virus en wordt er verwacht dat de productie van de iPhone er ook onder gaat lijden.

LG trekt zich terug van Mobile Word Congress

Een woordvoerder van het bedrijf heeft tegenover The Verge een statement gegeven over de beslissing:

“Met de veiligheid van zijn werknemers en het publiek in het achterhoofd, heeft LG besloten om zich terug te trekken van het Mobile World Congress 2020 dat later deze maand in Barcelona (Spanje) plaatsvindt. De beslissing voorkomt dat honderden LG-medewerkers internationaal moeten reizen, wat de meeste gezondheidsexperts ook hebben geadviseerd.”

Fans die teleurgesteld zijn door de beslissing komen overigens niets te kort. LG laat in hetzelfde statement weten andere evenementen te organiseren.

“Vanwege het terugtrekken van de deelname aan de MWC-beurs, zal LG een aantal andere (aparte) evenementen organiseren in de nabije toekomt.”

Het bedrijf maakt duidelijk dat tijdens deze evenementen de mobiele line-up van 2020 bekendgemaakt zou worden.

MWC 2020

Eind februari wordt het Mobile World Congress georganiseerd in Barcelona. Tijdens deze beurs tonen verschillende fabrikanten van de markt hun nieuwe producten van het komende jaar. WANT is op de beurs aanwezig en zal je zonder twijfel op de hoogte  houden.

Dit jaar verwachten we onder andere de nieuwe Samsung Galaxy S20-serie op de beurs te vinden. De afgelopen tijd is er veel naar buiten gekomen over het toestel, maar niet bepaald via de officiële weg. Meer lezen over het onderwerp? Check dan zeker even ons overzicht!

Reageer op artikel:
LG dit jaar niet aanwezig op MWC vanwege coronavirus
Sluiten