Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 11 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Mis je de goede oude headphone jack? De LG Escape Plus heeft hem nog

Zoals we weten zijn smartphonemakers al een tijdje bezig met het doden van de 3,5 mm poort, waar je je welbekende audiokabel in kunt stoppen. Apple was één van de eersten die ermee begon en al gauw volgde de rest van de smartphonewereld. Toch worden er nog steeds smartphones uitgebracht die je goede oude headphone plug nog verwelkomen. Zo heeft LG onlangs de Escape Plus uitgebracht.

Simpel LG budget model

We moeten er meteen bij zeggen dat de LG Escape Plus niet uitgerust is met iPhone 11-achtige spannende features. Maar wat je dus wel krijgt is een headphone jack. Je kunt het toestel zien als een budget smartphone met onder de motorkap een quad-core Qualcomm Snapdragon 425 in combinatie met 2GB RAM en 32GB opslagruimte. Zoals je zou verwachten is de opslagruimte verder nog uit te breiden met een geheugenkaartje.

LG Escape Plus smartphone
Bron: LG

Selfiecamera met portrait mode

Aan de voorkant vinden we een 5,45 inch HD+ display met een resolutie van 720 x 1.440 pixels en voor je selfies is er een 5 megapixels lens aanwezig met een portrait mode feature. Ook aan de achterkant is er uiteraard een camera en in dit geval is dat een 8 megapixel exemplaar met autofocus. Verder komt het toestel met een 3.000mAh batterij. Deze zou goed moeten zijn voor 11 uur aan “babbeltijd” en tot 15 dagen standby kunnen staan.

LG Escape Plus
Bron: LG

Beschikbaarheid en prijs

Zoals je kunt lezen, zijn dit niet echt vlaggenschip specificaties. Maar als je niet met zware apps aan de slag gaat, zou het LG toestel het prima moeten doen. Waar je wel mee bezig kunt zijn een paar handige features, zoals Quick Share, QuickMemo+ en Smart Cleaning. Het is overigens wel afwachten of het toestel ook in Nederland zal verschijnen. LG heeft de smartphone namelijk uitgebracht in samenwerking met de Amerikaanse mobiele provider Cricket Wireless en zoals je waarschijnlijk al vermoedt, doen ze niet zoveel in ons land. Qua prijs moet je in ieder geval rekenen op omgerekend zo’n 110 euro.

LG Escape Plus
Bron: LG

Maar mocht je een toestel wilt met alle toeters en bellen, is de LG Escape Plus toch niet waar je naar op zoek bent. Dan ben je eerder op zoek naar iets als de nieuwe iPhone. Gisteren was het dan eindelijk zover en werd Apple’s nieuwe line-up vol trots onthuld in Cupertino.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LG

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Mis je de goede oude headphone jack? De LG Escape Plus heeft hem nog
Sluiten