Ilona Braam
Ilona Braam Verlichting 4 okt 2017

LG’s OLED lampen zijn zo flexibel als een stuk papier

Samsung is niet de enige die zich met OLED displays bezighoudt. Ook LG kan er wat van en zal Apple waarschijnlijk zelfs gaan helpen met OLED panelen voor de nieuwe iPhones volgend jaar. LG ziet echter nog meer potentie in de technologie en is al een tijdje bezig met OLED lampen. Het grote voordeel van de lampen is dat ze ontzettend flexibel kunnen zijn en zo’n beetje elke vorm kunnen aannemen.

OLED lampen als stukje papier

Een week geleden liet LG de flexibele lampen vol trots zien tijdens de London Design Junction. Tijdens deze design show kwamen verschillende bedrijven bij elkaar om geavanceerde technologiën en oplossing met betrekking tot binnenhuisarchitectuur tentoon te stellen De lampen van LG pasten hier uiteraard perfect tussen en deden bezoekers versteld staan met hun flexibiliteit. Je zou de lampen kunnen zien als dunne panelen, welke net als een stuk papier helemaal om kunnen buigen. Tijdens de show werden verschillende lampen tentoongesteld, waarvan een paar uiteindelijk hun weg zullen vinden naar de consument.

LG flexibele OLED lamp

Flexibele OLED lampen worden niet heet

Behalve de flexibele versies, heeft LG de OLED lampen ook in een wat meer stijve vorm. In de ijssalon Baskin Robins Brown worden de lampen al gebruikt en is goed te zien hoe je een waar kunstwerk kunt maken van je verlichting. De stijve panelen zijn in combinatie met de flexibele panelen gebruikt om een soort transitie van bewegingloosheid naar vrije speelsheid uit te beelden. Je zou denken dat zoveel lampen boven je ijs hangen misschien niet zo’n goed idee is, maar met de LG panelen is hitte geen probleem. De lampen worden namelijk helemaal niet heet zijn dus geschikt voor verschillende settings.

Meedoen aan de OLED Design wedstrijd

Verwacht wordt dat LG volgend jaar een paar flexibele OLED lampen op de markt zal brengen. Op de website lgoledlight.com is meer informatie te vinden over de verschillende panelen. Daar kun je ook meteen meedoen aan LG’s OLED Design wedstrijd.

Over flexibel gesproken. Dit meubelstuk doet het woord ook eer aan, maar niet op zo’n buigzame manier als LG’s lampen. Je kunt hem dusdanig transformeren, dat je geen andere meubels meer nodig hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LG OLED LightSlashgear

Reageer op artikel:
LG’s OLED lampen zijn zo flexibel als een stuk papier
Sluiten