Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 29 okt 2018

LG G7 Fit slaat brug tussen midrange toestellen en vlaggenschepen

Onlangs heeft LG tijdens IFA 2018 een nieuw broertje in de LG G7-lijn geïntroduceerd: de LG G7 Fit. Dit toestel moet een brug slaan tussen de midrange toestellen en de vlaggenschepen en weet een scherpe prijs te combineren met premium features. Maak kennis met de nieuwste toevoeging aan de LG G7 collectie.

Premium features voor een schappelijke prijs

LG geeft aan dat veel consumenten tegenwoordig eerder voor oudere modellen van vlaggenschip toestellen gaan, dan voor midrange smartphones. Ze zouden namelijk niet tevreden zijn met de features van de midrange toestellen, maar ook niet de hoofdprijs willen betalen voor de nieuwste vlaggenschepen met hun over-the-top features, die ze waarschijnlijk toch niet gebruiken. Met de LG G7 Fit wil de smartphonemaker gebruikers een alternatief bieden.

LG G7 Fit

Nieuwste LCD-technologie

De LG G7 Fit is uitgerust met een 6,1 inch LCD FullVision display met een QHD+ resolutie van 3120 x 1440 pixels. Het scherm is net als  de LG G7 ThinQ voorzien van de nieuwste LCD-technologie. Zo komt het Super Bright Display met een helderheid van 1.000 nits, wat betekent dat je het scherm zelfs in direct zonlicht nog gewoon goed kunt zien. Omdat mensen tegenwoordig vaak hun smartphone gebruiken om muziek mee te luisteren, heeft LG ervoor gezorgd dat het ook met de audio goed zit. Zo is de smartphone uitgerust met de BoomBox Speaker en beschikt hij over 32-bit Hi-Fi Quad DAC en DTX:X 3D Surround Sound.

LG G7 Fit

AI CAM en Google Assistant

Voor je foto’s is er aan de achterkant een 16 megapixel f/2.2 camera en aan de voorkant vinden we weer een 8 megapixel groothoeklens voor je selfies. De G7 Fit heeft hier wat slimme functies overgenomen van de LG G7 ThinQ, waaronder de AI CAM. Dat betekent dat de camera scènes kan herkennen en ze automatisch indeelt in één van de acht categorieën, waaronder person, food, landscape en flower. Verder zijn ook Google Assistant en Google Lens van de partij en is het toestel water- en stofbestendig.

LG G7 Fit

Dualsim en Android Oreo

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 821 chipset in combinatie met 4GB RAM en 32GB opslagruimte voor je apps en foto’s. Ook kun je aan de slag met twee simkaarten tegelijkertijd, zodat je niet meer hoeft rond te lopen met een aparte werktelefoon. Een 3.000mAh batterij zorgt verder ervoor dat de smartphone gepowered blijft en de G7 Fit draait als je hem koop op Android 8.1 Oreo.

Prijs en beschikbaarheid LG G7 Fit

Vanaf 15 november is de LG G7 Fit beschikbaar in Nederland en kun je hem bemachtigen in de kleur New Aurora Black. Het toestel komt met een adviesprijs van 349 euro, wat behoorlijk redelijk is als je bedenkt wat voor features de G7 Fit allemaal heeft. Eind augustus kwam LG ook al met de G7 One: het eerste LG toestel met Android One.

Reageer op artikel:
LG G7 Fit slaat brug tussen midrange toestellen en vlaggenschepen
Sluiten