Mark Hofman
Mark Hofman Tech 8 mrt 2019

Indrukwekkende LG G8 feature ook in smartwatches?

De gloednieuwe LG G8 ThinQ is voorzien van een uiterst indrukwekkende display feature. Het toestel is namelijk voorzien van een Crystal Sound OLED display, wat simpelweg betekent dat er geluid uit het scherm geproduceerd wordt. Een feature die de producent mogelijk ook naar smartwatches brengt. 

LG G8 feature mogelijk richting smartwatches

De LG G8 ThinQ beschikt over een uniek OLED display, welke de aanwezigheid van een in-ear speaker nutteloos maakt. Door trillingen weet het scherm namelijk geluid te produceren. Op dit moment is het nog niet officieel bevestigd, maar smartwatches van het merk zouden er ook zomaar mee aan de haal kunnen gaan. Dit wordt duidelijk door een trademark die spontaan het daglicht heeft gezien. Het patent is in Europa aangevraagd onder de naam “Display Speaker”.

Bij goedkeuring dekt de trademark zaken als “audio speakers voor smartphones” en “OLED displays die functioneren als audio versterkers en speakers. Iets wat we op dit moment ook in het nieuwe vlaggenschip van LG te zien krijgen. Door middel van kleine trillingen, weet het display geluid te produceren. De gebruiker kan het geluid simpelweg horen door zijn oor tegen de bovenzijde van het toestel te drukken. Iets wat we op dit moment met de in-ear speaker, dat vervangen gaat worden door deze technologie, ook zien.

LG G8 ThinQ speaker in scherm

In het geval van de smartwatch zal de volledige beengeleiding gaan verdwijnen. Om deze te vervangen zal LG waarschijnlijk een gemodificeerde installatie introduceren die veel weg heeft van de technologie waar televisies van het merk op dit moment over beschikken. Gezien de grootte van de smartwatches zal het overigens nog wel even duren voor de feature verschijnt. LG moet het eerst voor elkaar krijgen om de technologie in deze vorm toe te passen.

Echter was de Zuid-Koreaanse producent de eerste die de technologie wist toe te passen in smartphones, dus zal het een geen verrassing zijn als ze op dit gebied ook de eerste worden.


Reageer op artikel:
Indrukwekkende LG G8 feature ook in smartwatches?
Sluiten