Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29 januari 2019

LG G8 ThinQ duikt opnieuw op: Galaxy S10-killer?

Komende maand vindt het Mobile World Congress plaats, waar vrijwel elke grote smartphonefabrikant nieuwe flagships zal onthullen. Daardoor regent het nu leaks. Vandaag maken we kennis met de LG G8 ThinQ.

LG G8 ThinQ

Dat is de nieuwste Android smartphone van het Koreaanse merk. De onthulling van dat flagship zal naar verwachting op 24 februari onthuld worden. XDA-Developers heeft een aantal officieel ogende renders van het onaangekondigde toestel verkregen.

Wat meteen opvalt, is dat er aan de buitenkant weinig veranderd is ten opzichte van de LG G7 ThinQ. We zien een notch, vrij aanwezige schermranden, een vingerafdrukscanner aan de achterkant en een dubbele camera. Zelfs de positionering van de knoppen lijkt identiek te zijn.

LG G8 ThinQ

Rechts zit een powerknop, links een volumeknop en een extra knop. Waarschijnlijk kun je die extra knop gebruiken om Google Assistant snel te activeren. We hopen er echter op dat gebruikers zelf ook andere functies eraan kunnen koppelen.

Waar de G7 twee extra sensoren had aan de voorkant, en de V40 een extra selfiecamera, lijkt de G8 ThinQ het zonder te moeten doen. De nieuwste teaser van LG wijst er echter op dat lucht-gestures een belangrijke feature gaan worden bij de LG G8. De kans is dus groot dat er een soort Time of Flight-sensor op zit.

LG G8 ThinQ

Dankzij eerdere leaks weten we dat het toestel een 6.1-inch scherm heeft, met een beeldverhouding van 19.5:9. Op 24 februari horen we meer! Het gaat met een toestel als de G8 echter lastig worden om op te vallen. Na wat de Honor View 20 met de notch heeft gedaan en hoe de Galaxy S10 eruit gaat zien, voelt het design hierboven toch ietwat gedateerd aan. Er gaat dan ook veel afhangen van het prijskaartje.

XDA-Developers

Reageer op artikel:
LG G8 ThinQ duikt opnieuw op: Galaxy S10-killer?
Sluiten