LG G8 ThinQ verrast met display speaker en handherkenning

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het Mobile World Congress 2019 is begonnen. Het internet staat vol van de nieuwe smartphones die zijn onthuld, waaronder een nieuwe Xiaomi Mi Mix 3 met 5G en natuurlijk Huawei‘s opvouwbare Mate X. Ook LG is uiteraard van de partij op het congres en tijdens hun presentatie mochten we kennis maken met de gloednieuwe LG G8 ThinQ, die met een paar erg interessante features komt.

Subtiele veranderingen design

Als we kijken naar het uiterlijk van de LG G8 ThinQ valt op dat hij wel erg lijkt op zijn voorganger, de LG G7 ThinQ. Er zijn aan de buitenkant wel wat subtiele veranderingen te merken, zoals de iets rondere zijkanten. Ook de cameramodule aan de achterkant is iets veranderd en is tegenwoordig vlak en weer horizontaal. Aan de voorkant vinden we in plaats van een LCD display nu een 6,1 OLED scherm met een resolutie van 1.440 x 3.120 pixels.

LG G8 thinQ

Crystal Sound OLED display

Op het eerste gezicht lijkt het op een normaal display, maar het gaat om LG’s Crystal Sound OLED paneel. Zoals de naam al doet vermoeden kan deze geluid produceren voor je telefoontjes. Dat betekent dat er aan de aan de bovenkant van de smartphone geen speaker meer is en je tegenwoordig belt met het display. Als je je nu zorgen maakt dat de G8  geen mooi geluid produceert voor je muziek, kun je daar meteen mee ophouden. Aan de onderkant vinden we nog steed een Boombox speaker en deze werkt zelfs samen met het scherm om voor een stereo effect te zorgen.

LG G8 ThinQ

Handherkenning

Een feature die nog opvallender is dan het vibrerende scherm is de nieuwe “handherkenning”. Het toestel is namelijk uitgerust met een zogenaamde Z Camera, die voorzien is van een TOF (Time of Flight) sensor. De sensor zou snel en betrouwbaar een dieptemap kunnen maken van het object waar het op gericht en in dit geval dus je hand. Hij zou je hand zelfs kunnen scannen tot op je aderen, waardoor je de feature zou kunnen gebruiken als een soort Face ID maar dan dus met je hand.

LG G8 ThinQ

Interacteren met gebaren

Er wordt overigens wat afgezwaaid voor de camera, want de LG V8 ThinQ is ook uitgerust met een Air Motion feature. Deze zorgt ervoor dat je met het toestel kunt interacteren door gebaren te maken met je hand. Zo zou je je hand kunnen gebruiken om onder andere van app te wisselen, screenshots te maken, het volume te veranderen en telefoontjes te weigeren. Dat is natuurlijk ontzettend handig als je handen bijvoorbeeld vies zijn en je het toestel niet wilt aanraken of wanneer je gewoon bezig bent en even snel iets op je smartphone wilt doen.

LG G8 ThinQ

Opslagruimte uitbreiden tot 2 terabyte

Onder de motorkap vinden we zoals verwacht de Snapdragon 855 chipset. De wordt gecombineerd met 6GB RAM en 128G aan opslagruimte voor je foto’s, apps en video’s. Deze opslagruimte kan nog verder uitgebreid worden met een microSD kaartje tot maar liefst 2TB. Het is wel altijd de vraag of een toestel zoveel opslagruimte wel aankan en niet langzaam wordt wanneer het iets van je kaartje moet laden. Maar we gaan van het beste uit, totdat we de G8 zelf in handen hebben. In ieder geval is er een 3.500mAh batterij om alles van power te voorzien.

LG G8 ThinQ

Dubbele camera met video bokeh

Minder indrukwekkend aan de smartphone is de dubbele camera aan de achterkant. LG lijkt nog even te wachten met een driedubbele camera. De camera module aan de achterkant bestaat uit een 12 megapixel F1.5 sensor en een 16 megapixel F1.9 groothoeklens. Hiermee kun je naast de normale dingen tegenwoordig ook video’s schieten met het bokeh effect. Aan de voorkant vinden we weer een 8 megapixel F1.7 sensor samen met de nieuwe Z Camera voor je hand.

Prijs en beschikbaarheid LG G8 ThinQ

Het blijft voorlopig nog even onbekend wanneer we de LG G8 ThinQ precies kunnen verwachten en hoeveel hij zal gaan kosten. LG belooft wel dat het binnenkort zover zal zijn. Naast de G8 ThinQ onthulde LG ook de V30 ThinQ. Deze komt dan niet met handherkenning en een speaker display, maar ondersteunt wel 5G-internet.

Update: Dit betreft de versie die in Korea zal verschijnen. De versie die in Nederland beschikbaar zal zijn is de LG G8s, en deze variant hebben wij zelf in onze handen gehad. Lees hier onze bevindingen.

PhoneArena

Reageer op artikel:
LG G8 ThinQ verrast met display speaker en handherkenning
Sluiten