Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 feb 2019

Persbeelden: maak kennis met de gloednieuwe LG G8 ThinQ

Het uiterlijk van de LG G8 ThinQ is alles behalve een geheim. Een paar weken geleden hebben we al flink wat foto’s van LG’s nieuwe vlaggenschip voorbij zien fietsen. Toen wisten we voor een groot deel dat de beelden zouden kloppen, maar nu de officiële persbeelden op straat liggen weten we het zeker. Maak kennis met LG G8 ThinQ. 

Dit is de LG G8 ThinQ

Een paar weken geleden kregen we de eerste foto’s van de G8 ThinQ onder ogen, het nieuwe vlaggenschip van LG. De beelden van XDA Developers wisten ons al veel te vertellen, maar 100% zeker dat we met het echte werk te maken hadden waren we niet. Toch blijken deze beelden, na nieuwe informatie, wel het daadwerkelijke toestel te betreffen. We kunnen kennis gaan maken met de LG G8 ThinQ.

Op Twitter laat, de uiterst betrouwbare bron, Evan Blass de officiële persbeelden van LG’s nieuwe vlaggenschip zien. Hierdoor zien we niet alleen dat de voorgaande renders daadwerkelijk klopte, maar krijgen we ook alle details op het gebied van design onder ogen. Zo zien we dat de smartphone is voorzien van een iPhone X-achtig design. Dit is vooral te zien aan de grootte van de schermranden en ook aan de zijkanten van het toestel. De notch is overigens wel iets kleiner en de achterkant van het toestel is compleet anders te noemen.

Zo beschikt deze over een dual-camerasysteem, een LED flitser en een vingerafdrukscanner. Fans van LG zullen dus overduidelijk moeten wachten om, net als de meeste Android-smartphones, voorzien te worden van een vingerafdrukscanner in het display. Echter lijkt het, als we de foto goed bekijken in combinatie met de geruchten, er wel op dat de G8 ThinQ voorzien is van een glazen achterkant. Dat betekent dat draadloos opladen mogelijk wordt bij dit toestel. Wanneer je de G8 normaal wilt opladen, is dat mogelijk met een USB-C kabel.

Maar misschien het mooiste van dit toestel is nog wel het feit dat er gewoon een 3.5 mm headphone jack is. Een feature die tot een paar jaar geleden in elke smartphone te vinden was, maar anno 2019 uiterst uniek te noemen is. En we zijn maar al te blij dat hij terug is!

Binnenkort het daglicht

LG gaat het G8 ThinQ vlaggenschip binnenkort onthullen. De planning is dat de producent, tijdens een eigen persconferentie, op MWC 2019 het vlaggenschip gaat onthullen. LG heeft zelf al aangekondigd dat het toestel daadwerkelijk de naam G8 ThinQ krijgt én dat het voorzien is van een 3D camera, waardoor een Face ID achtige feature mogelijk wordt.

LG G8

Kloppen de geruchten, dan gaat het toestel zo’n 900 dollar kosten in Amerika. Dat zou betekenen dat we er in Nederland voor €795 mee aan de haal kunnen. Wat de definitieve prijs gaat worden, horen we tijdens MWC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Persbeelden: maak kennis met de gloednieuwe LG G8 ThinQ
Sluiten