LG lanceert met de LG Velvet een dual-screen telefoon (als jij dat wilt)

LG brengt op 3 juli met de LG Velvet een nieuwe telefoon uit. Het meest bijzondere aan de LG Velvet is het tweede scherm, dat je er niet zomaar bij krijgt.

Dit extraatje kan je er namelijk bij aanschaffen. De telefoon is al verkrijgbaar in Zuid-Korea en komt nu ook naar ons land.

Wat krijg je met de LG Velvet?

Kijken we onder de motorkap, dan treffen we een Snapdragon 765G-chipset aan. Daarmee heeft de LG Velvet ondersteuning voor het nieuwe 5G-netwerk. Deze processor krijgt ondersteuning van 6GB werkgeheugen en krijgt een batterij mee van 4300mAh. Tot slot is het enigszins bijzonder dat het geheugen van 128GB uitbreidbaar is tot 2TB. De specificaties van het toestel zijn dus niet van de absolute top, maar zijn tegelijk zeker niet slecht.

Met een 6.8-inch P-OLED scherm is het toestel niet klein te noemen. De bijgevoegde stylus is dus geen overbodige luxe. Om het toestel beter in de hand te laten liggen zijn de hoeken gebogen. De LG Velvet huisvest tevens een driedubbel camerasysteem, waar de hoofdcamera met een 48 megapixel lens de hoofdrol speelt. De andere twee lenzen zijn 8- en 5 megapixel. Tenslotte is de microfoon bijzonder, aangezien hij extra gevoelig is en daardoor ASMR-opnames kan maken.

LG Velvet tweede scherm
Met het tweede scherm van de LG Velvet lijkt het toestel op de Samsung Galaxy Fold. (Afbeelding: LG)

Hoe zit het met het tweede scherm ?

Waar de telefoon zich echt mee onderscheidt is het tweede scherm. Bijzonder is dat dat scherm apart verkrijgbaar is en je er dus niet gewoon bijkrijgt. Gelukkig is dat wel het geval voor zij die de telefoon voor 2 augustus aanschaffen. Dan krijg je namelijk het tweede scherm samen met een screenprotector en hoesje er gratis bij. De LG Velvet is vanaf 3 juli te krijgen en heeft een adviesprijs van 649 euro.

Reageer op artikel:
LG lanceert met de LG Velvet een dual-screen telefoon (als jij dat wilt)
Sluiten