Rutger Houweling
Rutger Houweling Google 12 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

LG Nexus 4 wordt op 29 oktober gepresenteerd en ligt begin december in de winkel

LG en Google presenteren samen op 29 oktober de nieuwe Nexusphone. Dit is voor Google alweer de vierde samenwerking met een andere fabrikant binnen de Nexus-lijn. De Nexus One werd door HTC in 2010 geleverd, Samsung kreeg de eer in 2011 en 2012 met de Nexus S en Galaxy Nexus en Asus creëerde samen met Google de Nexus 7 in 2012.

De Nexus 4 beschikt over een 4,7-inch beeldscherm (1280 x 768), een 1.5Ghz quad-core Snapdragon S4 processor, 2GB intern geheugen en een 8MP-camera. Zo lijkt het erop dat het een vernieuwde versie is van LG’s Optimus G (de LG E960). De phone zal draaien op Android 4.1.2. Eerder werd gesuggereerd dat -ie zou draaien op Android 4.2. Wat prettig is aan een Googlephone is dat je niet lang hoeft te wachten totdat het OS geüpdatet kan worden, zoals bijvoorbeeld bij de Galaxy S III.

De Nexus 4 zal vanaf begin december in de winkels liggen. Wel zijn we benieuwd of dit echt een succes gaat worden, aangezien het marktaandeel van LG niet echt hoog is. Volgens ons wordt het tijd dat Google eens met een eigen productie komt en niet gaat samenwerken met fabrikanten zoals LG, Samsung en Asus. Wat denken jullie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
LG Nexus 4 wordt op 29 oktober gepresenteerd en ligt begin december in de winkel
Sluiten