Mark Hofman
Mark Hofman Home 2 jan 2020

LG kan het dak op: nieuwe oprolbare televisie komt uit je plafond

LG Display gaat tijdens CES 2020, dat vanaf komende zondag losbarst in Las Vegas, een nieuwe versie van zijn oprolbare televisie tonen. Zo meldt het bedrijf vandaag in een persbericht. Waar het prototype de afgelopen twee jaar uit een tv-kast kwam zetten, zoekt de nieuwe variant het hoger op.

Het prototype van de oprolbare televisie van LG ging gepaard met een eigen tv-kast. Het scherm van de televisie rolde uit deze kast omhoog, maar bij de nieuwe variant zal dit niet het geval zijn. Tijdens CES 2020 toont het bedrijf een oprolbare televisie, die naar beneden komt uit je plafond. Zie het als een projectiescherm, maar dan zonder de projector.

Oprolbare LG televisie komt uit het plafond

In de afgelopen twee jaar heeft LG verschillende mogelijkheden gepakt om de functionaliteit van hun oprolbare televisie te tonen. Waar de televisie ook te vinden was, hij rolde altijd omhoog uit een kast die bij de het scherm zat. Maar tijdens CES 2020 laat LG zien dat het de technologie verder heeft ontwikkeld en toch voor een andere aanpak gaat. De nieuwe versie van de TV komt namelijk uit je plafond rollen. En dat is eigenlijk helemaal niet zo’n slecht idee.

LG Display’s huidige oprolbare televisie neemt al zo goed als geen ruimte in wanneer hij opgerold is. Maar er staat nog altijd wel een kast in je kamer waar je rekening mee moet houden. Met het nieuwe concept is ook deze ruimte weer vrij, gezien het feit dat je überhaupt geen kast nodig hebt. Volgens het persbericht zit het scherm verwerkt in je plafond en trek je deze uit wanneer je hem nodig hebt. Heb je hem niet meer nodig, dan rol je hem weer terug in het dak. Klinkt uiteraard hartstikke tof, maar er zijn helaas nog geen beelden bij het persbericht te vinden van hoe dat er dan precies uit zou kunnen zien.

LG opvouwbare televisie geen smartphone
Televisie die uit zijn kassie rolt (Afbeelding: LG)

Op de manier hoe de technologie nu beschreven wordt, krijgen we al snel het idee dat het scherm handmatig uit het plafond te trekken is. Dit in tegenstelling tot de automatische variant die uit de kast kwam zetten.

Kleiner 48-inch variant aangekondigd

Naast de onthulling van de nieuwe oprolbare televisie, heeft LG Display ook een kleinere 48-inch OLED tv aangekondigd. Ook deze televisie zal volgens het bedrijf te zien zijn tijdens CES 2020. Tot op heden had de kleinste OLED-televisie van het merk een afmeting van 55-inch. Dat zorgde ervoor dat de televisies alles behalve interessant waren voor mensen die in kleine huizen of appartementen wonen. Met de komst van een 48-inch variant is een OLED-televisie van LG alweer een stuk toegankelijker.

Naast de oprolbare televisie en de 48-inch variant, zal LG nog meer tonen tijdens CES 2020. Zo zijn ook de huidige 55-inch, 65-inch, 77-inch en 88-inch OLED-televisies te vinden op de beurs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
LG kan het dak op: nieuwe oprolbare televisie komt uit je plafond
Sluiten