Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 9 jan 2019

Toekomst van televisies: LG brengt nog dit jaar oprolbare televisie uit

De CES is een plek waar je allemaal dingen ziet die in de toekomst uitkomen. Soms zie je daarbij dingen waarvan je niet verwacht dat ze snel op de markt komen. En op dat soort momenten is het mooi dat de maker van het product je in het ongelijk stelt. Zo heeft LG bekendgemaakt dat hun oprolbare tv al binnenkort op de markt komt.

De oprolbare TV van LG

Het gaat om de LG OLED65R9PUA. De 65 inch televisie werd vorig jaar tijdens de CES onthuld als prototype en een jaar later is het idee van de televisie nog altijd hetzelfde. Hij wordt in een rechthoekige box geleverd die tegelijkertijd als speaker functioneert. Op die manier kun je de televisie uit het zicht plaatsen wanneer je hem niet gebruikt. Wil je er alleen muziek op luisteren? Dan rol je hem een klein beetje omhoog en speel je er muziek op af.

Er zijn uiteindelijk zes verschillende modi voor de oprolbare TV van LG. Naast muziek kun je hem licht omhoog doen om onder andere een klok af te beelden, kan hij een afbeeldingengalerij tonen of het home dasboard tonen. Het idee is dat de oprolbare tv in een huiskamer niet in de weg staat. De onderstaande afbeeldingen tonen luxe huizen waarbij je met de tv ingerold prachtig naar buiten kan kijken. Het enige wat je mist is een afbeelding die laat zien hoe de tv aan stroom komt.

LG OLED65R9PUA

Naast de mogelijkheid dat de tv zich kan oprollen, kent hij ook andere functies. Zo is de speaker voorzien van Dolby Atmos en kun je via Google Assistant en Alexa met de televisie communiceren. De tv moet in maart worden uitgebracht en volgens het bedrijf gaat de LG oprolbare tv voor een premium prijs verkocht worden. Dat betekent dat je er straks waarschijnlijk tussen de 10 en 20 duizend euro voor moet neerleggen.

LG OLED65R9PUA

Wil je meer lezen over de CES? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Toekomst van televisies: LG brengt nog dit jaar oprolbare televisie uit
Sluiten