Tech 18 feb 2019 Mark Hofman

LG laat in 2019 grote smartphone hype links liggen

2019 wordt zonder twijfel hét jaar van de opvouwbare smartphone. Merken als Samsung, Huawei en Xiaomi lijken zich te wagen aan de innovatie. Maar dat geldt niet voor LG. Het bedrijf laat de hype, in ieder geval in 2019, gewoon lekker links liggen. 

LG laat smartphone hype van 2019 links liggen

De eerste lading opvouwbare smartphones, of in ieder geval de aankondigingen ervan, liggen al in het verschiet. Merken als Samsung, Huawei en Xiaomi gaan aan de haal met de innovatie en lijken deel te nemen aan dé hype van 2019. Maar waar de meeste van ons ergens wel hadden verwacht dat LG zich ook in de strijd zou mengen, lijkt niets minder waar te zijn. De producent laat de innovatie nog even links liggen.

Dit maakt het bedrijf, volgens The Korea Times, bekend tijdens een persconferentie in Seoul (Zuid-Korea). Volgens LG is het nog “te vroeg” om een opvouwbare smartphone te produceren. Echter wil dat niet zeggen dat het bedrijf niet bezig is met de technologie. Tijdens CES 2019 introduceerde LG nog een oprolbare televisie, die ver voor ligt op de concurrentie van die markt. Zo meldt het bedrijf zelf ook tijdens de persconferentie.

“Tijdens CES heeft LG in januari een oprolbare televisie aangekondigd. Deze geavanceerde technologie is een stap verder dan de opvouwbare technologie. We hebben de mogelijkheden voor een opvouwbare smartphone bekeken, maar besloten deze niet te produceren.”

LG opvouwbare televisie geen smartphone

In het statement wordt duidelijk dat LG zelf vindt dat het geen sterke positie op de markt heeft om zich te wagen aan een opvouwbare smartphone. Maar mocht de consument roepen om een smartphone die opvouwbaar is, dan staat het bedrijf klaar om dit te leveren. Op het gebied van de technologie staat het, als we LG Mobile baas Brian Kwon mogen geloven, geheel klaar om los te gaan.

Het niet niet helemaal duidelijk of de producent daadwerkelijk het toestel nog moet produceren, of dat er simpelweg te weinig vraag is naar de technologie.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
LG laat in 2019 grote smartphone hype links liggen
Sluiten