Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 dec 2018

Leaker onthult plannen LG voor 2019: 5G, opvouwbaar en meer

LG heeft het net zoals Sony en HTC moeilijk met zijn smartphones. Het merk gaat met zijn onopvallende modellen verloren in een zee aan goedkopere, innovatievere en uitgebreidere toestellen.

LG Q9

Ook de recente mid-rangers van LG doen het matig. Dat heeft de Koreaanse gigant zelf gelukkig ook door, met een flinke koerswijziging als gevolg. Een nieuwe kapitein moet het schip richting betere wateren gaan leiden.

Ze zijn nu bezig met hun roadmap voor 2019, zo beweren Koreaanse bronnen. Een insider heeft verschillende vermeende details rondom de plannen van het bedrijf gelekt.

Volgens hen gaat LG in januari de LG Q9 onthullen, een capabele midranger met de Snapdragon 660 en 4GB aan werkgeheugen onder de motorkap.

Het betaalbare toestel heeft een 6.1-inch scherm met een notch en gaat naar verluidt zijn debuut maken tijdens CES, een grote elektronicabeurs die binnen twee weken plaats gaat vinden in Las Vegas.

LG G8 en 5G

Vervolgens komt LG in maart met de LG G8, een flagship. Waar eerdere geruchten op een 5G-variant wezen, beweert de bron van dit nieuws dat de G8 niet de nieuwe standaard bevat. In plaats daarvan brengt LG in maart of april een apart toestel uit dat wel 5G ondersteunt.

Nogmaals: het gaat om geruchten, dus neem dit nieuws met een korrel zout. De details passen echter in het grotere plaatje dat we al wel kennen.

Het blijft dus een kwestie van afwachten of de mysterieuze 5G-smartphone deel uit zal maken van de V-serie, of dat de 5G smartphones echt een aparte lijn worden. Net zoals wat OnePlus van plan is met zijn 5G-toestel.

Opvouwbare smartphone

Het is onduidelijk of de LG G8, het nieuwe vlaggenschip dus, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona onthuld zal gaan worden, of tijdens een eigen event.

Daar blijft het niet bij. LG werkt ook nog altijd aan een opvouwbare smartphone, die volgens dezelfde bron zijn debuut zal gaan maken in het derde kwartaal van 2019.

Dat is een stuk later dan Samsung, maar volgens de bron is dat een bewuste keuze. LG moet nu trefzekere stappen zetten, en gaat daarom eerst de kwaliteit opschroeven voor het overhaast de markt bestormt. Die luxe heeft het merk niet meer.

ETNEWS

Reageer op artikel:
Leaker onthult plannen LG voor 2019: 5G, opvouwbaar en meer
Sluiten