Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 4 sep 2017

LG onthult projectoren: compacte bioscoopervaring

Hoewel een thuisbioscoop heerlijk is, kunnen projectoren soms best lastige dingen zijn om helemaal perfect te installeren. Ze zijn vaak zwaar en je moet maar net de goede positie zien te vinden om je beeld helemaal goed te krijgen. Gelukkig komen er steeds meer projectoren, waarbij dit veel makkelijker gaat. Tijdens IFA 2017 onthulde LG er twee, die meteen je onhandelbare oude projector kunnen vervangen. 

LG MiniBeam projector

Als eerste hebben we de LG MiniBeam. Dit is een compacte en draagbare projector, die je zo overal naartoe mee kunt nemen. Om je leven wat makkelijker te maken is de projector uitgerust met een multi-angle feature. Dat betekent dat je de projector vanuit verschillende hoeken kunt gebruiken en tot maximaal 70 graden kunt draaien. Dat geef je wat meer speling om een goede positie te vinden, vooral als je hem bijvoorbeeld meeneemt naar een feest.

LG MiniBeam Projector

De MiniBeam komt met een 9000mAh batterij, welke het voor uur volhoudt. Via de USB-C poort kun je hem opladen, maar je kunt deze natuurlijk ook gebruiken om films via je smartphone of laptop af te spelen. Helaas is er maar één USB poort, waardoor je dus niet tegelijkertijd kunt opladen en afspelen via je laptop.

LG ProBeam UST

Als je al helemaal geen zin hebt in gefriemel om het perfecte beeld te krijgen is de ProBeam UST nog idealer. Deze is namelijk een short-throw projector met een uiterst korte projectieafstand. Je hoeft hem dus niet ergens achter in de kamer te installeren, maar hij kan al vanaf zo’n 12 cm vanaf de projectiewand worden neergezet. Daarnaast kun je makkelijk de horizontale en verticale vervorming van je beeld weer recht krijgen. Het meest fijne aan de ProBeam is misschien nog wel dat je ook nooit last hebt van schaduwen op de projectie, omdat er niet van achteren wordt geprojecteerd.

LG ProBeam UST projector

De projector is goed voor beelden tot 100 inch (254 cm) groot, wat toch indrukwekkend is aangezien de projector zo dicht bij het scherm staat. De beelden hebben een full-HD resolutie van 1080p en hebben een helderheid van maximaal 1500 lumen. Volgens LG zou de ProBeam een contrast ratio leveren van 150.000:1.

De ProBeam UST is niet de eerste ProBeam van LG. Het bedrijf kwam eerder met de betaalbare ProBeam laser projector. Met deze krijg je beelden van 120 inch groot en hij zorgt er automatisch voor dat je beeld niet vervormd is.

Reageer op artikel:
LG onthult projectoren: compacte bioscoopervaring
Sluiten