Mark Hofman
Mark Hofman Tech 7 jan 2019

LG Q9: langverwachte opvolger twee Q8 varianten onthuld

Terwijl het LG event tijdens CES 2019 in Las Vegas nog moet beginnen, komt de producent al met de aankondiging van haar nieuwe Q9 smartphone in Korea. De opvolger van maar liefst twee Q8 varianten maakt haar opwachting met een bekend design, middelmatige features en een redelijk hoge prijs. Sterker nog: wie niet beter zou weten zou denken dat LG zojuist haar G7 Fit opnieuw heeft aangekondigd. 

LG onthult nieuwe Q9 smartphone

In Las Vegas zit de pers nog te wachten op de start van het LG Event tijdens CES 2019, maar in Korea is de kogel al redelijk door de kerk. De producent heeft zojuist haar nieuwe Q9 smartphone aangekondigd. De geruchten rondom het nieuwe toestel van LG gingen al enige tijd ten ronde, maar worden nu dus eindelijk bevestigd. Zoals de naam suggereert hebben we te maken met de opvolger van niet een, maar twee verschillende Q8 varianten. Al komen de specificaties en het design ons wel heel bekend voor.

LG Q9 onthult in Korea

Gewapend met een Snapdragon 821 processor uit 2016, een 3000 mAh batterij en 4GB aan RAM doet dit toestel ons heel erg denken aan de G7 Fit. Maar de vergelijking geldt niet alleen voor de specificaties onder de motorkap. Ondanks het feit dat het 6.1-inch FullVision display met een 3120 x 1440 resolutie alles behalve slecht is, is het jammer dat de Q9 voorzien is van een single-camerasysteem. Deze draagt 16MP met zich mee terwijl de selfiecamera slechts de helft met zich meedraagt. Dit zorgt ervoor dat het toestel meer voelt als een vernieuwde G7 Fit, dan een gloednieuwe smartphone. Zeker wanneer je bedenkt dat het toestel nog op Android 8.1 Oreo draait ook.

LG G7 Fit
LG G7 Fit

Uiteraard zien we wel wat vernieuwingen aan de kant van de Q9. Denk hierbij aan een indrukwekkende Boombox speaker inclusief een Hi-Fi Quad DAC systeem en DTS:X stereo elementen. Daarnaast moeten we eerlijk bekennen dat de glazen achterkant in de kleuren Carmine Red, New Aurora Black en New Moroccan Blue er bijzonder strak uitziet.

Het toestel wordt later dit jaar, met een prijs van €445, geïntroduceerd in Korea. Of het toestel ook in het westen te koop is krijgen we tijdens het LG event op CES 2019 te horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LG Q9: langverwachte opvolger twee Q8 varianten onthuld
Sluiten