LG toont de smartphone van de toekomst: nieuw ontwerp ziet daglicht

De smartphones van LG zijn, op het gebied van ontwerp, nu niet echt ontwikkeld in de afgelopen jaren. Veel modellen leken ontzettend veel op elkaar en vernieuwing zat er, op dat gebied, niet echt bij. Maar daar brengt LG nu verandering in.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf deelt namelijk het ontwerp voor de smartphone van de toekomst. Het gaat om een concept van het ontwerp van de smartphones die het bedrijf in de toekomst uit gaat brengen. En wat ons betreft is daar wel degelijk een verbetering te vinden.

LG deelt ontwerp voor toekomstige smartphone

Het nieuwe ontwerp is volgens LG minimalistisch ingestoken en ligt “dicht bij de natuur”. Hiermee doelt het bedrijf, waarschijnlijk, op het camerasysteem van de smartphone. Deze wordt door LG zelf namelijk een regendruppelcamera genoemd. Niet alleen slaat die naam de spijker op de kop, maar heel eerlijk gezegd zijn we ook fan van het ontwerp.

Het gaat om een camerasysteem dat bovenaan de grootste ronde camera heeft. Vervolgens loopt het systeem af naar beneden en worden de cirkels steeds kleiner. Een hele toffe manier, naar ons idee, om een quad-camerasysteem in te vullen. In vergelijking met de grote camerablokken die we op dit moment op smartphones zien, is dit ontwerp van LG uiterst strak.

LG ontwerp smartphone toekomst
De smartphone met een regendruppelcamera (Afbeelding: LG)

LG hanteert voor het ontwerp ook een zelfbenoemd 3D Arc ontwerp. Dit betekent dat zowel een de zijkant van de telefoon als op de achterkant van de telefoon, alle lijnen symmetrisch lopen. Volgens LG zelf zorgt dit ervoor dat de telefoon beter in de hand zal liggen dan andere smartphones. Verder zien we uiterst dunne schermranden aan de voorkant van de smartphone en lijken de zijkanten van het scherm gebogen te zijn.

Op dit moment zijn het slechts schetsen en weten we niet wanneer LG dit ontwerp gaat hanteren. Maar dat dit een vooruitgang is ten opzichte van het ontwerp dat zo’n beetje sinds 2017 gehanteerd wordt, mag wat ons betreft duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
LG toont de smartphone van de toekomst: nieuw ontwerp ziet daglicht
Sluiten