Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 30 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Ook LG betreedt de slimme speaker arena met de LG ThinQ

Na onder andere Google, Amazon en Apple komt ook LG binnenkort met een eigen slimme speaker: de LG ThinQ. Dat heeft het bedrijf in een persbericht laten weten. Hoewel er nog niet veel bekend is over de specificaties van het apparaat, weten we wel dat de speaker uitgerust zal worden met Google Assistant. Lang hoeven we gelukkig niet te wachten op meer details, want hij zal al snel worden onthuld tijden de Consumer Electronics Show 2018.

Echo lookalike

De LG ThinQ heeft een cilindrische vorm en kijkt hiermee af bij verschillende andere slimme speakers, zoals Google Home, de Echo en Apple’s HomePod. Deze vorm blijkt optimaal te zijn voor een slimme speaker. Op zich is dat ook niet zo gek, aangezien het apparaat 360 graden om zich heen naar spraakopdrachten moet kunnen luisteren. Daarnaast is 360 graden muziek toch ook lekkerder voor je favoriete nummers.

LG ThinQ

LG ThinQ met Google Assistant

Zoals gezegd komt LG’s speaker met Google Assistant. Op deze manier hoeft het bedrijf niet het  hele proces te doorlopen voor het ontwikkelen van een eigen virtuele assistent. Daar komt nog behoorlijk veel bij kijken en Google Assistant heeft zich inmiddels al bewezen. Hoewel er al meerdere speakers van andere merken op de markt zijn met Google Assistant, zijn deze vaak nog beperkt op sommige vlakken. Bij de ThinQ lijkt dat niet het geval te gaan zijn. LG geeft aan dat de speaker alle gemakken zal leveren, welke horen bij het hebben van een virtuele assistent aan je zijde.

Google Assistant

Premium audio product

Verder laat LG weten dat de ThinQ een “premium audio product” zal worden en werkt hiervoor samen met Meridian Audio. Hoe premium het apparaat echt is, zullen we zien tijdens CES 2018. Het evenement al van 9 tot 12 januari plaatsvinden in Las Vegas.

Sinds Google zijn assistent heeft vrijgegeven om ook door andere fabrikanten gebruikt te worden, zien we de slimme assistent in behoorlijk wat producten terug. Zo woont Google Assistant in Bose headphones en Lynky, een andere slimme speaker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ook LG betreedt de slimme speaker arena met de LG ThinQ
Sluiten