Mark Hofman
Mark Hofman Tech 24 dec 2018

LG kondigt met vijf camera gewapende V40 ThinQ aan

Het afgelopen jaar hebben we veel ontwikkelingen gezien op de smartphonemarkt. Of het nu gaat om vingerafdrukscanners in het scherm of een unieke notch: alles is mogelijk. Ook hebben we dit jaar kennis gemaakt met triple-camerasysteem op toestellen, iets waar LG’s nieuwe smartphone overigens ook over beschikt. De producent heeft naar nieuwe V40 ThinQ aangekondigd, welke we in januari 2019 waarschijnlijk al te zien krijgen. 

LG V40 ThinQ met vijf camera’s

LG heeft haar nieuwe V40 ThinQ vlaggenschip voor januari 2019 aangekondigd. De producent komt met een gloednieuwe toestel welke beschikt over verschillende nieuwe features die we het afgelopen jaar tegen gekomen zijn. Denk hierbij aan een triple-camerasysteem aan de achterkant en een dual-camerasysteem aan de voorkant. Dat eerste systeem zal beschikken over een 12MP telephoto zoom lens, een 16MP super wide-angle lens en een standaard 12MP camera.

De camera’s zullen ook beschikken over de zogeheten triple-shot functie, wat inhoudt dat alle drie de camera’s tegelijkertijd dezelfde foto kunnen maken. Daarna krijg je de kans om het resultaat op drie verschillende manieren te selecteren. Oftewel: het is mogelijk om een kleine video in elkaar te zetten met de drie foto’s die je zojuist gemaakt hebt. Dat doet ons eerlijk gezegd denken aan de Lvie Photo functie waar iOS al een aantal jaar over beschikt.

LG onthuld nieuwe V40 ThinQ

Aan de voorkant van het toestel is dus een dual-camerasysteem bevestigd, wat ervoor zorgt dat de zogeheten portrait mode ook in selfie modus te gebruiken is.

Overige specificaties

De V40 ThinQ beschikt over een 6.4-inch OLED display met QHD+ resolutie (3120 x 1440) en beschikt uiteraard over een notch. Wel gaat het toestel gepaard met extreem smalle bezels, wat ervoor zorgt dat de screen to body ratio redelijk hoog ligt. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 845 chipset met 6GB aan RAM geheugen. Daarnaast wordt het toestel geleverd met 64GB tot 128GB aan opslagcapaciteit. Iets wat overigens wel uit te breiden is tot 2TB door middel van een SD kaart.

LG onthuld nieuwe V40 ThinQ

De nieuwe LG V40 ThinQ, welke draait op Android 8.1, is vanaf eind januari te koop. Het basismodel zal te koop zijn voor zo’n €700 en de duurdere variant, met 128GB opslagcapaciteit, gaat over de toonbank voor de prijs van €900.

Reageer op artikel:
LG kondigt met vijf camera gewapende V40 ThinQ aan
Sluiten