Mark Hofman
Mark Hofman Tech 4 okt 2018

Met vijf camera’s gewapende LG V40 ThinQ aangekondigd

Na weken van speculaties is de LG V40 ThinQ dan eindelijk een feit. Een smartphone die de Android liefhebber zonder twijfel gaat waarderen. De grootste feature van het toestel? Het beschikt over maar liefst vijf verschillende camera’s! 

Drie camera’s achter, twee voor

LG heeft de gloednieuwe LG V40 ThinQ aangekondigd: een toestel met een wel heel bijzondere feature. De telefoon is voorzien van vijf camera’s: drie aan de achterkant en twee aan de voorkant. Aan de achterkant van het toestel bevindt zich een 12MP main camera met OIS, een wijde F1.5 lens voor betere belichting en een grote sensor met 1.4-micron pixels.

Wat betreft de overige twee camera’s zit het ook wel snor. Een van de twee is voorzien van een 16MP lens met een 107 graden wide-angle lens. De ander is een 12MP 2x zoom telephoto camera. Drie camera’s waarmee het spelletje op het gebied van smartphone fotografie sterk veranderd.

De twee camera’s aan de voorkant van het toestel zorgen ervoor dat er zo goed mogelijke selfies geproduceerd kunnen worden. Dit doet het met een standaard camera van 8MP, die ondersteund wordt door een tweede 5MP wide-angle camera. Zowel de voor als achter camera’s worden ondersteund met een Portrait mode voor de perfecte foto.

Sterker design

Net zoals zijn voorgangers, de V30 en V35, is de LG V40 voorzien van een metalen en glazen behuizing. Echter is het toestel, met de IP68 waterbestendigheid en drop protection, een stuk sterker dan hij eruit ziet. De V40 is in het rood, blauw, grijs en roze te bestellen.

Het toestel is langer dan de V30 en dat is niet gek. Waar dat tweede toestel gewapend was met een 6-inch scherm, is de V40 voorzien van een 6.4-inch P-OLED display. Deze is, met een resolutie van 1440×3120 pixels en een 19.5 tot 9 aspect ratio, voorzien van 537 ppi. Een verrassend goed scherm dus.

De nieuwste toevoeging, naast de drie camera’s op de achterkant, is misschien wel de knop voor Google Assistent. Deze bevindt zich aan de linker zijkant. Aan de rechterkant zit de powerknop. Waar deze voorheen in de vingerafdrukscanner zat op de achterkant van het toestel, is deze nu verplaatst.

LG V40’s overige specificaties

Het specificatiepakket wordt afgemaakt door een 3300mAh batterij, welke exact hetzelfde is als de batterij uit de V30. Wel zien we een verbetering in de audio van het toestel, met de komst van de Boombox Speaker Technologie. Deze werd eerder dit jaar gelanceerd en zat al in de LG G7. Ook is LG niet vies van oude gewoontes en hebben ze, godzijdank, de 3.5mm headphone jack gewoon laten zitten.

Android 8.1 Oreo staat op het toestel, maar zal uiteindelijk een update krijgen naar 9.0 Pie. Onder de motorkap schuilt een Snapdragon 845, wat in principe dezelfde chip is die in overige high-end Android toestellen verwerkt zit. Dit wordt bijgestaan door 6GB of 8GB aan RAM. Het geheugen is minimaal 64GB en is, uiteraard, uit te breiden via een microSD kaart.

De LG V40 ThinQ verschijnt op 18 oktober en gaat je bankrekening zo’n €920 terug zetten.

Reageer op artikel:
Met vijf camera’s gewapende LG V40 ThinQ aangekondigd
Sluiten