LG onthult zijn eerste 5G smartphone: LG V50 ThinQ

Het World Wide Mobile Congress 2019 is van start gegaan en dat betekent dat we de komende tijd allerlei smartphone onthullingen tegemoet kunnen zien. Verschillende smartphonemakers zijn al aan de beurt geweest, waaronder Xiaomi en Huawei. Ook LG pronkte op de eerste dag van het congres met onder andere een kersverse LG V50 ThinQ.  Net zoals de pas onthulde nieuwe versie van de Xiaomi Mi Mix 3, ondersteunt ook de V50 5G-internet.

Snapdragon 855 chipset en X50 modem

Dat is waarschijnlijk ook het spannendst aan de nieuwe LG smartphone. De ondersteuning van 5G connectiviteit wordt mogelijk gemaakt door Qualcomm’s Snapdragon X50 modem. Van Qualcomm vinden we onder de motorkap uiteraard ook een chipset en in dit geval is dat de Snapdragon 855, die we in veel andere vlaggenschepen ook tegen zullen komen. Deze werkt in combinatie met 6GB RAM en 128GB opslagruimte. Omdat de 5G modem wat meer hitte veroorzaakt dan de tot nu toe gebruikelijke 4G modems, is het toestel ook uitgerust met een Vapor Chamber systeem om de warmte af te voeren.

LG V50 ThinQ

Geen waterdruppel notch

Qua design heeft de smartphone veel weg van zijn voorganger. Dat betekent een 6,4 inch OLED display met een QHD+ resolutie en aan de voorkant de welbekende notch. Deze is niet echt kleiner geworden dan bij de V40, maar huist aan de andere kant wel weer twee camera’s: een standaard 8 megapixel sensor samen met een 5 megapixel groothoek sensor.

LG V50 ThinQ

Vlakke driedubbele camera

Achterin vinden we weer een driedubbele camera, die verrassend genoeg niet meer uit het toestel steekt. De module bestaat uit een standaard 12 megapixel F1.5 sensor, een 12 megapixel F2.4 telefotolens en een 16 megapixel F1.9 groothoek camera. Nieuw aan het toestel, vergeleken met de V40, is dat je zowel de voorste als achterste camera’s kunt gebruiken om video’s te maken met het welbekende bokeh effect. Het effect blijkt nog steeds erg populair en het lijkt alsof smartphonemakers zich er steeds meer op focussen.

LG V50 ThinQ

Speciale case met extra display

Verder is de LG V50 uitgerust met een mooi 4.000 batterij om alles draaiend te houden en is het met zijn IP68 certificering bestand tegen water. Andere features zijn Bluetooth 5.0, Quick Charge 3.0 en Google Lens. Liefhebbers van de goede oude headphone jack zullen blij zijn om te horen dat de poort ook nog van de partij is. Om de V50 een “display boost” te geven is er ook nog een speciale case met een extra display. Deze werkt samen met het display van de telefoon zelf, zodat je wat meer ruimte hebt om op te werken. Ook kunnen de twee schermen apart van elkaar gebruikt worden als je bijvoorbeeld met twee apps tegelijkertijd bezig wilt gaan.

LG V50 ThinQ 5G

Prijs en beschikbaarheid LG V50 ThinQ

Helaas is het nog onbekend wanneer we de smartphone precies kunnen verwachten in de winkel en ook op de prijs zullen we nog even moeten wachten. Tevens heeft LG ook over de speciale case nog geen informatie vrijgegeven met betrekking tot de prijs en beschikbaarheid. Het blijft dus nog even afwachten, maar de LG V50 lijkt in ieder geval redelijk wat in zijn mars te hebben.

De case zorgt ervoor dat LG toch met een soort van opvouwbare smartphone komt. Een echt opvouwbaar toestel, zoals de Samsung Galaxy Fold of Huawei Mate X, zullen we dit jaar echter niet van de smartphonemaker zien. Dat zou LG in ieder geval onlangs bekend hebben gemaakt tijdens een persconferentie in Zuid-Korea.

PhoneArena

Reageer op artikel:
LG onthult zijn eerste 5G smartphone: LG V50 ThinQ
Sluiten