Veelbesproken LG Velvet ziet begin volgende maand het daglicht

We hebben het er al een paar keer over gehad: de nieuwe smartphone van LG. Het Zuid-Koreaanse bedrijf toonde twee weken geleden voor het eerste een ontwerp van de ‘smartphone van de toekomst’. Dat ontwerp is uitgewerkt tot een waar product en verschijnt begin volgende maand.

De LG Velvet al twee weken lang een van de meest besproken toestellen van de Android-markt. De smartphone kent, in tegenstelling tot de V-serie en G-serie van de afgelopen jaren, een gloednieuw ontwerp. Eentje die beschikt over een uniek camerasysteem en een verbetert scherm.

LG Velvet begin volgende maand onthuld

Vandaag wordt bekend wanneer we die nieuwe smartphone voor het eerst kunnen zien. Op het Zuid-Koreaanse YouTube-kanaal van het bedrijf wordt de onthullingsdatum bekend. Op 7 mei krijgen we de LG Velvet voor het eerst officieel te zien.

Wel weten we, onder andere door dat zelfde YouTube-kanaal, hoe de telefoon er mogelijk uit komt te zien. Zo werden begin deze week renders van de smartphone naar buiten gebracht. De video richtte zich voornamelijk op het camerasysteem van de LG Velvet. Daar lijkt de smartphone mogelijk op gericht te zijn.

Zoals gezegd kregen we eerder dus ook al schetsen te zien van de LG Velvet. Ook deze waren afkomstig van het Zuid-Koreaanse bedrijf zelf. We weten qua ontwerp dus wel wat we een beetje kunnen verwachten. Qua specificaties, prijzen en beschikbaar tasten we nog in het duister.

‘Raindrop-camerasysteem’

Zoals gezegd krijgen we op 7 mei de LG Velvet te zien, maar de smartphone is praktisch gezien al aangekondigd. Althans, op het gebied van ontwerp. Het mag inmiddels duidelijk zijn dat het ontwerp van de telefoon draait om het camerasysteem. Waar veel fabrikanten aan de haal gaan met een camera-eiland om de flinke hoeveelheid camera’s te verbergen, doet LG het net even anders.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf introduceert namelijk een raindrop-camerasysteem. Het moet een regendruppel voorstellen die groot begint en klein eindigt. De grootste lens zit dus bovenaan de telefoon en de kleinste onderaan. Een unieke oplossing voor het systeem.

Verder verwachten we een snapdragon 765 processor, 5G ondersteuning en een headphone jack. Maar of deze er ook daadwerkelijk inzitten, en wat de LG Velvet nog meer te bieden heeft, zien we op 7 mei.

Reageer op artikel:
Veelbesproken LG Velvet ziet begin volgende maand het daglicht
Sluiten