LG komt binnenkort met hybrid smartwatch: mechanisch uurwerk

Als je houdt van klassieke horloges maar toch ook gebruik wilt maken van de gemakken van een smartwatch, komt LG binnenkort met een mooie optie voor je. Android  Headlines geeft namelijk aan te kunnen onthullen dat LG bezig is met een hybrid smartwatch: de LG Watch Timepiece. Dit slimme horloge zou komen met een 1,2 inch display voor de slimme features, maar ook met een mechanisch uurwerk om old school de tijd af te lezen.

Watch modus om slimmigheden uit te schakelen

De hybrid komen met een speciale Watch modus om het slimme gedeelte van het horloge uit te schakelen. Hierdoor zou de 240mAh batterij zo’n 100 uur meegaan, voordat hij weer opgeladen moet worden. De Watch Timepiece wordt de eerste wearable, welke meteen komt met Google’s gerebrande Wear OS. Als je echter gebruik wilt maken van de Wear OS features, moet je de speciale modus natuurlijk weer uitschakelen.

LG Watch Urbane

Hybrid smartwatch met Plus versie

Qua grootte zou de nieuwe LG wearable iets groter zijn dan de LG Watch Sport en 45,5 x 45,4 x 12,9 mm meten. Er zou volgens de geruchten echter ook een grotere versie op de markt verschijnen. De normale versie komt met een 22 mm siliconen band en de Plus versie zou ook beschikbaar zijn met een metalen band en komen met en tweede oplaadstation.

Snapdragon 2100 met 4GB opslagruimte

Onder de motorkap zou de hybrid smartwatch verder uitgerust zijn met een Qualcomm Snapdragon 2100 chipset met 769MB RAM en 4GB aan opslagruimte. De wearable zou daarnaast ook uitgerust zijn met een USB-C poort en Bluetooth 4.2, wifi, NFC en GPS ondersteunen. Ook zou er een negen-assen bewegingssensor aan de mix toegevoegd worden.

LG Watch Style
LG Watch Style

Beschikbaar in juni

Als de berichten verder kloppen wordt de wearable binnenkort al aangekondigd en zou hij rond juni in de winkel moeten liggen. De prijs is helaas nog niet bekend, maar verwacht wordt dat deze rond de 210 euro zal liggen. De Wearable zou beschikbaar zijn n de kleuren Aurora Black en Cloud Silver.

Als je inderdaad voor een hybrid smartwatch wilt gaan, zijn er natuurlijk meerdere opties. Zo heeft het Deense merk Skagen net een hybride exemplaar uitgebracht, dat zo licht is dat je niet eens doorhebt dat je een horloge om hebt.

 

Android Headlines

Reageer op artikel:
LG komt binnenkort met hybrid smartwatch: mechanisch uurwerk
Sluiten