Mark Hofman
Mark Hofman Tech 3 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

‘LG weet Samsung Galaxy S10 voor release al af te troeven’

Terwijl smartphones anno 2019 ontzettend geavanceerd zijn is er nog genoeg plaats voor ontwikkeling. De grote droom is om een smartphone op de markt te brengen met een all-screen display design. Iets wat door de notch en de in-screen vingerafdrukscanner steeds dichterbij komt. Samsung en LG wagen zich beiden aan de volgende grote stap richting deze droom. Maar waar de verwachting was dat deze feature als eerste geïmplementeerd zou worden in de Galaxy S10, gaat LG met de nieuwe G8 er met de eer vandoor. 

LG G8 troeft Galaxy S10 af

Het heeft langer geduurd dan verwacht, maar in-screen vingerafdrukscanners beginnen langzaam maar zeker een mainstream feature te worden voor high-end smartphones. Ze werken nog niet helemaal perfect, maar zijn zeker efficiënt te noemen. Ze dragen bij aan de grote droom om uiteindelijk all-screen smartphones op de markt te kunnen brengen. Maar waar deze feature, inclusief de notch, al een grote bijdrage levert zijn er nog genoeg stappen te nemen. Een van deze stappen is een baanbrekende ontwikkeling op het gebied van geluid. Eentje waar Samsung en LG al enige tijd mee aan de haal gaan.

Sound on Display, beter bekend als SoD, zorgt ervoor dat de speaker van het toestel in het scherm zit verwerkt. Dit zorgt ervoor dat een kleine streepje boven de notch, niet meer in het toestel gemonteerd hoeft te worden. Een feature die volgens Steve H, beter bekend als OneLeaks, nog niet toegepast zal worden op de Samsung Galaxy S10. Maar waar Samsung op dat gebied dus een steekje laat liggen, gaat LG volgens de leaker wel aan de haal met SoD. Dat doet het in de vorm van de LG G8, welke rond dezelfde tijd gelanceerd zal worden.

Samsung Galaxy S10 Render mockup

Mocht OnLeaks gelijk hebben op dit gebied, is dat een flinke stap voor LG. Het is uiteraard nog maar de vraag of Steve gelijk heeft, maar inmiddels heeft de man wel bewezen dat dit 90% van de tijd het geval is. Tijdens CES 2019 krijgen we waarschijnlijk meer te horen over deze ontwikkeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘LG weet Samsung Galaxy S10 voor release al af te troeven’
Sluiten