LG’s “dual-screen” smartphone vanaf 14 november ook in Nederland

LG brengt de vrij bijzondere G8X ThinQ-smartphone op 14 november naar Nederland en België, zo maakt het bedrijf bekend. Het toestel wordt geleverd met een unieke hoes (voorzien van een tweede display) waarmee het omgetoverd wordt tot een “dual-screen” smartphone.

In Nederland en België krijgt de “dual-screen” LG G8X ThinQ een prijskaartje van €949, wat de smartphone opeens een heel stuk duurder maakt. In Amerika is het toestel voor zo’n 700 dollar te koop, wat omgerekend een bedrag van €764 (inclusief BTW) is. Waarom het toestel hier zo’n stuk duurder is, lijkt op dit moment nog niet bekend te zijn.

LG G8X ThinQ: Normale smartphone met extra ‘touch’

De LG G8X ThinQ is een bijzonder toestel. Vooral vanwege het feit dat hij lijkt op een dual-screen smartphone, maar dat in essentie dus niet is. De G8X is een normale smartphone waarbij een special hoes meegeleverd wordt. In deze hoes zit een tweede display, dat actief wordt wanneer je de smartphone in deze hoes duwt. Klap je deze hoes dicht, dan zitten de twee schermen op elkaar en is het dus niet mogelijk om notificaties en tijd te zien. Daar heeft LG wat op gevonden door er nog eens een derde display aan toe te voegen. Het gaat om een 2-inch display dat op de voorkant van het hoesje zit, waar de notificaties en tijd dus getoond worden.

Het tweede scherm, die in de hoes verwerkt zit, beschikt over een zelfde resolutie als het primaire scherm. Ook de afmeting van dit scherm is hetzelfde en daarmee heb je dus echt te maken met een dual-screen smartphone. Het voelt een beetje als een geavanceerde Nintendo DS en we moeten heel eerlijk bekennen: dat idee is eigenlijk best wel tof.

Specificaties

De LG G8X ThinQ heeft niet alleen qua uiterlijk genoeg te bieden, maar ook zeker qua specificaties. De smartphone is voorzien van een Snapdragon 855 chipset met 8GB aan RAM en 128GB aan opslagcapaciteit. Er gaat een 4000mAh batterij gepaard met de smartphone en eerlijk gezegd zetten we daar wat vraagtekens bij. Inclusief de hoes is de LG G8X voorzien van maar liefst drie displays en we vragen ons af hoe deze batterij stand houdt met deze drie schermen. Dat zal een test ons duidelijk moeten maken.

Interesse in een smartphone van LG? Check dan zeker even deze deal!

Reageer op artikel:
LG’s “dual-screen” smartphone vanaf 14 november ook in Nederland
Sluiten