Bespaar je batterij door het licht van je DualShock 4-controller te verlagen

De DualShock 4-controller is een uitstekende controller. Zeker wanneer je hem vergelijkt met het onding dat je destijds bij de PlayStation 3 kreeg. Hij is perfect om een potje FIFA mee te spelen en de triggers zijn ook een stuk fijner, waardoor shooters beter te spelen zijn. Toch heeft hij ook een nadeel. Wanneer je veel op je PS4 speelt, dan gaat de batterij snel leeg. Gelukkig kun je daar iets aan doen door het licht dat uit de lightbar komt te verlagen. En zoals je van ons gewend bent, helpen we je daar gewoon eventjes mee.

Langere batterijduur door de DualShock 4 lightbar te verlagen

Het idee van de lightbar in de DualShock 4-controller is dat je makkelijk kunt zien welke controller je hebt. Op die manier zie je in FIFA gelijk in één oogopslag welk personage je bent. De rode cursor komt overeen met de speler met het rode controllerlicht. En in shooters krijg je soms lichtkleuren die aangeven dat je in gevaar bent. Maar in de praktijk kijk je er eigenlijk nooit naar, terwijl het wel ten koste gaat van de batterij. Daarom is het handig om het licht te verlagen en zo de batterij langer mee te laten gaan.

DualShock 4 Controller

Om dit voor elkaar te krijgen moet je naar Settings gaan in het PlayStation 4-menu. Vervolgens scroll je daar naar beneden totdat je Devices ziet staan. Vanuit dat menu ga je naar Controllers en zie je onderaan het kopje Brightness of DualShock 4 Light Bar. Klik deze aan en kies uiteindelijk onderaan de keuze Dim. Daarmee verlaag je het licht dat de controller uitstraalt. En dat betekent weer dat de batterij langer mee gaat. Is jouw controller sowieso oud? Dan kun je hier een nieuwe scoren. En op deze pagina lees je alles dat met de PlayStation 4 te maken heeft.

Reageer op artikel:
Bespaar je batterij door het licht van je DualShock 4-controller te verlagen
Sluiten