Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Rides 22 mrt 2020

Lichtgewicht elektrische motor TSx perfect voor beginnende motorrijder

De wereld van elektrische vervoermiddelen groeit snel. Net als elektrische fietsen worden en elektrische auto’s kiezen ook steeds meer bedrijven er voor om een elektrische motor te ontwikkelen. Zo ook Super Soco, die de bijzondere TSx elektrische motor op de markt brengt.

De motor is met name perfect voor beginnende motorrijders. Veel simpeler dan deze wordt een motor niet. En in die simpliciteit (en in de elektrische motor natuurlijk) ligt nou juist zijn kracht.

Elektrische motor TSx is een lichtgewicht

Super Soco’s TSx staat gelijk aan een 50cc motor. De motor haalt een maximale snelheid van 72 kilometer per uur en weegt zo’n 70 kilo. Veel lichter worden ze eigenlijk niet. Super Soco heeft een Bosch 1900 Watt elektrische motor in het voertuig verwerkt. Die motor heeft twee standen en past goed bij waar de TSx voor bedoeld is.

De TSx wordt bestempeld als een lichtgewicht elektrische motor maar heeft de looks van een gewone motor. Deze motor is zeer geschikt om mee door de stad te rijden op een groenere en goedkopere manier.

Super Soco TSx elektrische motor
Super Soco TSx (Afbeelding: Super Soco)

Een lekker instapmodel zonder de instap-looks

Op een volle accu kun je zo’n 65 kilometer rijden. Maar Super Soco begrijpt dat dit niet voor iedereen genoeg is. Daarom heeft de elektrische motor een compartiment waar je een extra accu in kunt plaatsen die nog eens 65 kilometer aan je actieradius toe voegt. Het kost 3,5 uur voordat elke batterij is opgeladen. Dat is snel genoeg om hem tijdens je werktijd weer helemaal op te laden.

Volgens Super Soco is dit een goede motor voor wie nieuw is in de wereld van het motorrijden. Daarnaast zullen ouders van beginnende motorrijders ook blij zijn als hun kind voor deze motor gaat. Super Soco’s motor behaalt namelijk een maximale snelheid waar niemand echt bang van wordt.

Super Soco TSx elektrische motor
Super Soco TSx display (Afbeelding: Super Soco)

De TSx elektrische motor zal eerst worden verkocht in het Verenigd Koninkrijk voor zo’n 3263 euro. Of je de zee over moet steken er op te rijden, of dat hij ook naar Nederland komt is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Lichtgewicht elektrische motor TSx perfect voor beginnende motorrijder
Sluiten