Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 7 jul 2018

Action, Aldi en Lidl superaanbieding van de week: dashcam

Hoewel we met z’n allen steeds meer onze smartphones gebruiken als camera, zijn er toch bepaalde situaties waarin een losse camera toch handiger is. Als professionele fotograaf wil je bijvoorbeeld (voorlopig) nog gewoon een echte camera hebben met je verschillende lenzen om briljante foto’s te maken. Maar ook als je de weg wil filmen tijdens het autorijden is je smartphone niet echt de handigste keuze. Daarvoor is namelijk speciaal de dashcam gemaakt. Mocht je toevallig nog naar een exemplaar op zoek zijn, kun je deze binnenkort gewoon bij Lidl scoren.

Filmen wat er op de weg gebeurt

Een dashcam is fijn als je bijvoorbeeld je spannende rit met je vrienden wilt delen. Hij komt namelijk met een verstelbare houder, inclusief zuignap, zodat je de camera bij je voorruit kunt vastmaken en alles filmen wat er voor je op de weg gebeurt. Dus als je stunts gaat uithalen is dat het ideale moment om een dashcam te gebruiken, want zonder beelden is het natuurlijk niet gebeurd. Thuis kun je er nog een spannend muziekje onder zetten om het compleet te maken.

Lidl dashcam

Dashcam als bewijsmateriaal

Hoewel een dashcam veel leuke filmpjes kan opleveren, kan het ook gebruikt worden voor wat meer serieuze dingen. Vaak als er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurt is het achteraf moeilijk om via ooggetuigen precies te achterhalen wie er nou schuldig was. Maar als je je dashcam aan hebt, filmt die natuurlijk alles en zou dat keiharde bewijzen op kunnen leveren. Ook zou een dashcam als een soort beveiligingscamera kunnen werken.

Automatisch filmen bij ongeluk

De dashcam van Lidl heeft een G-sensor, waarmee hij op basis van de zwaartekracht kan herkennen in welke positie de auto zich bevindt. Je kunt instellen dat wanneer de G-sensor merkt dat de  auto bijvoorbeeld niet meer horizontaal is door een botsing, hij automatisch begint met opnemen. De beelden worden opgeslagen op een microSD kaartje van maximaal 32GB. Verder heeft het apparaat ook een geïntegreerde microfoon en luidspreker voor extra effecten of bewijsmateriaal onderweg.

Vanaf maandag 9 juli is het zover en is de dashcam beschikbaar voor bij Lidl voor 39,99 euro. Je kunt hem ook al eerder bestellen via de webshop, maar de eerste levering is alsnog pas mogelijk vanaf 9 juli. Naast voor je op de weg opnemen, kunnen sommige dashcams ook 360-graden beelden maken. Deze dashcam kan dat bijvoorbeeld en vertelt je meteen ook wanneer er iemand aan je auto zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lidl

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Action, Aldi en Lidl superaanbieding van de week: dashcam
Sluiten