Lidl verkoopt deze week een elektrische fiets onder 1000 euro

De elektrische fiets is een steeds meer voorkomend vervoermiddel. Dat zie je op straat maar ook in de (fietsen)winkel. Deze week verkoopt Lidl namelijk een drietal e-bikes tegen een scherpe prijs.

De goedkoopste elektrische fiets die Lidl deze week verkoopt is de 28-inch Prophete e-bike. Dit is een prima fiets voor wie niet te veel geld wil neertellen, niet te veel kracht wil gebruiken, maar wel snel van A naar B wil.

Lidl’s goedkope elektrische fiets met voorwielmotor

Lidl’s elektrische fiets heeft een Blaupunkt voorwielmotor. Het voordeel van deze 36V/250W voorwielmotor is dat deze het gewicht van de fiets goed in balans houdt. De accu van de fiets bevindt zich namelijk achterop de fiets. En met jou in het midden is het gewicht goed verdeeld. Dankzij deze motor kun je genieten van een trapondersteuning tot 25 kilometer per uur.

De e-bike heeft een 10,4 Ah, 36V accu. Dat zijn wat vage getallen voor de leek, maar de kenner weet dat dit de fiets een actieradius van ongeveer 100 kilometer geeft. Dat is genoeg om mee van huis naar werk te rijden, of om een stevig rondje over de Veluwe mee te fietsen. Al zitten die er nu beide helaas even nog niet in. Tot die tijd kan de elektrische fiets prima in je schuur staan, daar vergaat hij niet.

Lidl Prophet e-bike elektrische fiets
Prophete E-bike 28” (Afbeelding: Lidl)

De laadtijd van de accu is vier uur zodat je hem ook tijdens je werkdag of in de avond weer kunt opladen. Daarvoor hoef je overigens niet de complete fiets je huis of kantoor in te slepen. De accu is namelijk uitneembaar zodat je hem gewoon aan het stopcontact kunt leggen.

Prophete e-bike: goedkoop én goede koop?

E-bikes zijn nooit echt goedkoop. En wanneer ze dat wel zijn is het altijd de vraag of ze niet veel hebben ingeleverd op kwaliteit. Lidl’s elektrische fiets is een relatief goedkope elektrische fiets. Het is geen super sterk racemonster met de beste onderdelen. Zo is bijvoorbeeld een nadeel van de voorwielmotor dat hij maar beperkte ondersteuning kan bieden en wat tractie verliest bij hogere snelheden. Maar zoals gezegd is dit geen verkeerde keuze voor wie niet veel wil uitgeven maar toch nét een duwtje in de rug wil hebben tijdens het fietsen.

Lidl E-bike prophetess 28-inch elektrische fiets
Prophete E-bike 28” (Afbeelding: Lidl)

899,00 euro

Reageer op artikel:
Lidl verkoopt deze week een elektrische fiets onder 1000 euro
Sluiten