Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 15 jul 2018

Action, Aldi en Lidl superaanbieding van de week: endoscoopcamera

Als je aan het klussen bent, kan het voorkomen dat je moeilijk toegankelijke plekjes moet controleren zoals leidingen of kleine ruimtes. Soms zijn die plekjes dusdanig ontoegankelijk dat je het idee hebt dat alleen een mini robot je uit de brand zou kunnen helpen. Gelukkig hoeven we daar niet op te wachten, want je kunt ook gewoon voor een endoscoopcamera gaan en die kun je ook meteen volgende week al scoren bij Lidl.

Endoscoopcamera?

Een endoscoopcamera helpt je om even te kijken op plekjes, waar je met je eigen ogen nooit bij zou kunnen komen. Het apparaat bestaat uit een flexibele zwanenhals met aan het ene uiteinde een kleine camera en aan het andere uiteinde een display, zodat je kunt bekijken waar de camera op gericht is. Onder het display zit gelukkig ook nog een handvat, zodat je je endoscoopcamera makkelijk kunt vasthouden. En anders zou je hand waarschijnlijk ook over het display zitten.

Lidl endoscoopcamera

 

Camerakop met lampjes en waterdicht

Uiteraard zijn die moeilijk bereikbare plekjes altijd pikdonker en daarom is de camerakop ook uitgerust met vier witte LED lampjes, die je indien gewenst zou kunnen dimmen. Ook is de camerakop waterdicht (IP67), want op duistere plekjes is vaak nattigheid. Met de IP67 certificering is hij meteen ook beschermd tegen stof. Mocht je het alsnog niet goed genoeg kunnen zien, kun je tweemaal inzoomen. Als je het daarna alsnog niet ziet, heb je helaas een probleem en moet je toch misschien een muur gaan slopen of een langere hals proberen te regelen.

Vanaf maandag 16 juli

Vanaf maandag 16 juli ligt de endoscoopcamera bij Lidl en kun je hem gaan ophalen voor 49,99 euro. Je krijgt er ook meteen batterijen, een spiegel, haak en dubbele haak bij. Een voorbeeld van waar een endoscoop nuttig is gebruikt, is bij het onderzoeken van de boeddhistische mummy Liuquan. Deze werd gevonden in een Chinees beeld en hij bleek intacte stukjes beschreven perkament in zijn buikholte te hebben.

Lidl

Reageer op artikel:
Action, Aldi en Lidl superaanbieding van de week: endoscoopcamera
Sluiten